Votul pentru Hitler nu e vot împotriva evreilor

Data:

Ceea ce se întămplă mai nou în politica românescă poate fi reflectat de această replica din filmul „Munchenul în fața războiului”. Atunci când extremiștii ajung la putere, așa cum ne spun și protagoniștii din film, unica soluție rămâne plecarea din țară pentru că violența devine un instrument util pentru a ajunge la putere și pentru că țara se va construi pe suferința celor care nu vor fi de acord cu extremiștii.

Am ajuns în România modernă să ridicăm statui unor viitoare vedete politice care văd viitorul țării construit pe modelul de politică al președintelui Putin și pe omagierea unor criminali de război și ai Legiunii.

Nimic în politica românească nu este pur național. Și Donnie Goldilocks a acceptat susținerea KKK și și-a exprimat aprecierea pentru cei care au defilat cu torțe și care urlau că nu vor fi înlocuiți de evrei.

Soluția de exploatare a naționalismului de cavernă poate părea utilă într-o societate în care majoritatea tăcută refuză să mai meargă la vot. Cu cât vei avea o masă mai mare de credincioși care vor avea hrănită ura față de ceilalți, cu atât șansele de a câștiga guvernarea sunt mai mari.

Până la urmă Hitler și-a construit cariera politică pe minciuna că evreii au trădat națiunea germană care era prea valoroasă să piardă singură războiul, a constatat că oamenii sunt capabili să urască cu pasiune concetățenii lor și a comis un genocid ce a fost asumat de către susținătorii săi.

Istoria ne arată că un cancer politic netratat poate deveni terminal la viitoarele alegeri. Am ajuns în România noastră să acceptăm apologia Legiunii, organizație politică care a avut rol esențial în dispariția României Mari și în măcelărirea, după modelul luminos al naziștilor, a românilor vinovați doar că aveau alte convingeri politice sau altă religie.

Votul pentru cei care merg cu icoana Căpitanului în campanie nu e vot pentru instaurarea statului național-legionar, ci doar un vot pentru viitorul luminos al României în istorie, alături de Germania nazistă și de Italia fascistă. Și dacă avem noroc și ne mai vrea alături președintele Putin, deși am păcătuit cu UE și NATO, pentru o Constituție bazată doar pe „înțelepciunea rusească”.  

spot_imgspot_img
Mitica Stefanescu
Mitica Stefanescu
Mitică Ștefănescu crede în destinul nostru european, în democrație și în dreptate . El încearcă să înțeleagă lumea prin construcții logice de bun simț. Nu are pretenția de a fi deținătorul adevărului absolut și este conștient că este supus greșelii ca orice muritor de rând. Crede în ideile care ne unesc și care pot oferi copiilor noștri un viitor mai bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Guvernul reînființează Antifrauda județeană, ca pe vremea Gărzii Financiare

Guvernul reînființează Antifrauda județeană, ca pe vremea Gărzii Financiare....

54 de tancuri „Abrams” venite din SUA pentru Armata Română

54 de tancuri "Abrams" venite din SUA pentru Armata...

Poate NASA să repare sonda spațială Voyager 1? Sonda se află la 24 de miliarde de km | Aktual24

Poate NASA să repare sonda spațială Voyager 1? Exist[,...