Week-end fantastic pentru performerii români: titluri, medalii de aur și recorduri mondiale în tenis, înot și canotaj

Data:

Sfârșitul de săptămână a adus performanțe majore pentru performerii români din sport. Medalii și recorduri mondiale, iar unele discipline sportul românesc par să iasă din marasmul care a dus la bilanțuri dezamăgitoare la ultimele două jocuri olimpice.

Explicația? Eforturi individuale excepționale (Simona Halep și David Popovici), sisteme funcționale conduse de foști sportivi de top (înot, canotaj), muncă enormă. Adică exact ce lipsește de la naționala de fotbal, cel mai urmărit sport în România.

Week-end-ul a fost marcat de performanța ieșită din comun a înotătorului David Popovici, care, la doar 17 ani, a stabilit un nou record mondial la proba de 100 metri liber. Popovici a câștigat astfel medalia de aur la Campionatul European și s-a calificat cu șanse reale și în finala de 200 metri liber, care are loc luni seară la Roma.

David Popovici este, fără dubiu, un sportiv ieșit din comun. Toți specialiștii în domeniu vorbesc despre o tehnică aparte, un sportiv dotat cu calități native rarisime.

Toate calitățile sunt dublate de antrenamente istovitoare, Popovici fiind un exemplu clar de etică a muncii. Plus, în cazul său particular, norocul de a avea o familie care l-a susținut permanent și un antrenor cu care face o echipă perfectă.

Dar David Popovici face parte dintr-o generație de înotători cu rezultate promițătoare, iar mai mulți specialiști citați de presa sportivă arată că și organizarea federației de specialitate, condusă de fosta mare înotătoare Camelia Potec, are un rol în trierea, selectarea și sprijinirea sportivilor de perspectivă.

Continuarea în G4 Media.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Judecătorii au respins candidatura primarului localității din care face parte satul Viscri

Judecătorii au respins candidatura primarului localității din care face...

Iulian Dumitrescu candidează pentru un nou mandat, deși este acuzat de luare de mită

Iulian Dumitrescu candidează pentru un nou mandat de preşedinte...

Parlamentul European aprobă primele norme ale UE privind combaterea violenței împotriva femeilor

Primele norme ale UE privind combaterea violenței împotriva femeilor...

Cât a câștigat la nuntă Mara Mareș, tânăra speranță liberală

Cât a câștigat la nuntă Mara Mareș, consilier de...