Week-end fantastic pentru performerii români: titluri, medalii de aur și recorduri mondiale în tenis, înot și canotaj

Data:

Sfârșitul de săptămână a adus performanțe majore pentru performerii români din sport. Medalii și recorduri mondiale, iar unele discipline sportul românesc par să iasă din marasmul care a dus la bilanțuri dezamăgitoare la ultimele două jocuri olimpice.

Explicația? Eforturi individuale excepționale (Simona Halep și David Popovici), sisteme funcționale conduse de foști sportivi de top (înot, canotaj), muncă enormă. Adică exact ce lipsește de la naționala de fotbal, cel mai urmărit sport în România.

Week-end-ul a fost marcat de performanța ieșită din comun a înotătorului David Popovici, care, la doar 17 ani, a stabilit un nou record mondial la proba de 100 metri liber. Popovici a câștigat astfel medalia de aur la Campionatul European și s-a calificat cu șanse reale și în finala de 200 metri liber, care are loc luni seară la Roma.

David Popovici este, fără dubiu, un sportiv ieșit din comun. Toți specialiștii în domeniu vorbesc despre o tehnică aparte, un sportiv dotat cu calități native rarisime.

Toate calitățile sunt dublate de antrenamente istovitoare, Popovici fiind un exemplu clar de etică a muncii. Plus, în cazul său particular, norocul de a avea o familie care l-a susținut permanent și un antrenor cu care face o echipă perfectă.

Dar David Popovici face parte dintr-o generație de înotători cu rezultate promițătoare, iar mai mulți specialiști citați de presa sportivă arată că și organizarea federației de specialitate, condusă de fosta mare înotătoare Camelia Potec, are un rol în trierea, selectarea și sprijinirea sportivilor de perspectivă.

Continuarea în G4 Media.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cine este obligat să deszăpezească. Răspunderea primarului și obligațiile cetățenilor

Prima zăpadă mai serioasă din aceeastă iarnă a făcut...

Dacian Cioloș cere liderilor coaliției de guvernare „un plan ofensiv diplomatic clar” pe subiectul Schengen

Europarlamentarul REPER Dacian Cioloș cere liderilor coaliției un plan...

Necrolog pentru un om bun

Joi dimineață, la prima oră, am aflat că a...

Ziare.com: Dovezile că Răzvan Savaliuc și Lumea Justiției s-au conectat la banii lui Vanghelie

Jurnalistul Răzvan Savaliuc și Lumea Justiției au fost „mufați”...