Weekend de succes pentru sportivii români: 7 medalii de aur, 4 de argint și 1 de bronz, la înot și canotaj

Data:

Sportivii români au avut un weekend extraordinar: 5 medalii de aur și 4 de argint la Campionatele Europene de Canotaj Under23 de la Hazewinkel (Belgia), 2 medalii de aur și 1 argint la Campionatul Mondial de Juniori de la Lima, la înot.

David Popovici a obținut o nouă medalie de aur, a doua în doar doi ani. România mai are o sportivă de aur la înot, Bianca Costea care a obținut locul I la 50 de metri liber, în ultima zi a Campionatelor Mondiale de juniori de la Lima (Peru). Vlad Stancu a obţinut o medalie de bronz.

David Popovici a câştigat aurul la 100 m liber, cu timpul de 47 sec 13/100.

Bianca Costea a cucerit medalia de aur, în 25 sec 35/100.

Vlad Stancu a ieșit pe locul al treilea la 1.500 m liber cu 15:17.97 min.

Citește și: Una dintre cele mai frumoase clădiri istorice din București, lăsată la mila cutremurelor

5 medalii de aur pentru România la canotaj

Prima medalie de aur a fost obținută în proba de patru plus unu rame masculin (BM4+), prin echipajul compus din Andrei-Petrișor Axintoi, Alexandru Gherasim, Florin Arteni, Alexandru-Laurențiu Danciu și Maria-Antonia Iancu. Sportivii noștri s-au impus în fața echipajului din Italia, încheind cursa Finală cu timpul de 06:28,96.

A doua medalie de aur a fost obținută în proba de patru rame feminin (BW4-), prin echipajul format din Estera Vîlceanu, Alina-Maria Baletchi, Manuela Lungu și Geanina Dumitrița Juncanariu. Cu un timp de 06:54,19, sportivele noastre s-au impus în fața echipajelor din Polonia și Marea Britanie.

Tot o medalie de aur au câștigat și sportivele din barca de patru vâsle feminin (BW4x). Emanuela-Ioana Ciotău, Cristina Druga, Alexandra Ungureanu și Patricia Cireș s-au impus în fața echipajelor din Cehia și Polonia.

Aur și în proba de 8+1 feminin (BW8+), pentru echipajul compus din Amalia Bucu, Andreea Iorgovan, Estera-Costina-Beatrice Vîlceanu, Alina-Maria Baletchi, Manuela-Gabriela Lungu, Geanina Dumitrița Juncanariu, Alice-Elena Turcanu, Elena Suta și Victoria-Ștefania Petreanu. Cu un timp de 06:28,28, sportivele noastre s-au impus în fața echipajului din Germania.

Ultima Finală a Campionatelor Europene Under 23 a venit cu a cincea medalie de AUR pentru România. Sportivii din barca de 8+1 masculin (BM8+), Andrei-Petrișor Axintoi, Alexandru Gherasim, Florin Ceobanu, Andrei Lungu, Andrei Mândrilă, Claudiu Neamțu, Florin Arteni, Alexandru-Laurențiu Danciu și Maria-Antonia Iancu, s-au impus în fața echipajelor din Polonia și Marea Britanie, cu un timp de 05:41,44.

4 medalii de argint pentru România la canotaj

4 medalii de argint pentru România la canotaj. Foto: Balint Czucz Photography

Arigint pentru fetele din echipajul de patru plus unu rame feminin (BW4+), compus din Amalia Bucu, Larisa Bogdan, Lorena Constantin, Iuliana Timoc și Victoria-Ștefania Petreanu.

Tot medalie de argint au obținut sportivii din barca de dublu rame masculin (BM2-), Andrei Mândrilă și Claudiu Neamțu. Podiumul a fost completat de echipajele din Lituania și Croația.

A treia medalie de argint pentru țara noastră a fost câștigată în proba de patru rame masculin (BM4-), prin echipajul compus din Sebastian Timis, Ionuț Pavel, Constantin-Emanuele Sterea și Iliuță-Leontin Nuțescu.

Argint au obținut și în proba de dublu vâsle feminin (BW2x) Andrada-Maria Moroșanu și Iulia-Liliana Bălăucă. Podiumul a fost completat de echipajele din Grecia și Marea Britanie.

Foto: Balint Czucz Photography

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată. Ce i se reproșează | Revista 22

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată, joi, într-un...