Weekend de succes pentru sportivii români: 7 medalii de aur, 4 de argint și 1 de bronz, la înot și canotaj

Data:

Sportivii români au avut un weekend extraordinar: 5 medalii de aur și 4 de argint la Campionatele Europene de Canotaj Under23 de la Hazewinkel (Belgia), 2 medalii de aur și 1 argint la Campionatul Mondial de Juniori de la Lima, la înot.

David Popovici a obținut o nouă medalie de aur, a doua în doar doi ani. România mai are o sportivă de aur la înot, Bianca Costea care a obținut locul I la 50 de metri liber, în ultima zi a Campionatelor Mondiale de juniori de la Lima (Peru). Vlad Stancu a obţinut o medalie de bronz.

David Popovici a câştigat aurul la 100 m liber, cu timpul de 47 sec 13/100.

Bianca Costea a cucerit medalia de aur, în 25 sec 35/100.

Vlad Stancu a ieșit pe locul al treilea la 1.500 m liber cu 15:17.97 min.

Citește și: Una dintre cele mai frumoase clădiri istorice din București, lăsată la mila cutremurelor

5 medalii de aur pentru România la canotaj

Prima medalie de aur a fost obținută în proba de patru plus unu rame masculin (BM4+), prin echipajul compus din Andrei-Petrișor Axintoi, Alexandru Gherasim, Florin Arteni, Alexandru-Laurențiu Danciu și Maria-Antonia Iancu. Sportivii noștri s-au impus în fața echipajului din Italia, încheind cursa Finală cu timpul de 06:28,96.

A doua medalie de aur a fost obținută în proba de patru rame feminin (BW4-), prin echipajul format din Estera Vîlceanu, Alina-Maria Baletchi, Manuela Lungu și Geanina Dumitrița Juncanariu. Cu un timp de 06:54,19, sportivele noastre s-au impus în fața echipajelor din Polonia și Marea Britanie.

Tot o medalie de aur au câștigat și sportivele din barca de patru vâsle feminin (BW4x). Emanuela-Ioana Ciotău, Cristina Druga, Alexandra Ungureanu și Patricia Cireș s-au impus în fața echipajelor din Cehia și Polonia.

Aur și în proba de 8+1 feminin (BW8+), pentru echipajul compus din Amalia Bucu, Andreea Iorgovan, Estera-Costina-Beatrice Vîlceanu, Alina-Maria Baletchi, Manuela-Gabriela Lungu, Geanina Dumitrița Juncanariu, Alice-Elena Turcanu, Elena Suta și Victoria-Ștefania Petreanu. Cu un timp de 06:28,28, sportivele noastre s-au impus în fața echipajului din Germania.

Ultima Finală a Campionatelor Europene Under 23 a venit cu a cincea medalie de AUR pentru România. Sportivii din barca de 8+1 masculin (BM8+), Andrei-Petrișor Axintoi, Alexandru Gherasim, Florin Ceobanu, Andrei Lungu, Andrei Mândrilă, Claudiu Neamțu, Florin Arteni, Alexandru-Laurențiu Danciu și Maria-Antonia Iancu, s-au impus în fața echipajelor din Polonia și Marea Britanie, cu un timp de 05:41,44.

4 medalii de argint pentru România la canotaj

4 medalii de argint pentru România la canotaj. Foto: Balint Czucz Photography

Arigint pentru fetele din echipajul de patru plus unu rame feminin (BW4+), compus din Amalia Bucu, Larisa Bogdan, Lorena Constantin, Iuliana Timoc și Victoria-Ștefania Petreanu.

Tot medalie de argint au obținut sportivii din barca de dublu rame masculin (BM2-), Andrei Mândrilă și Claudiu Neamțu. Podiumul a fost completat de echipajele din Lituania și Croația.

A treia medalie de argint pentru țara noastră a fost câștigată în proba de patru rame masculin (BM4-), prin echipajul compus din Sebastian Timis, Ionuț Pavel, Constantin-Emanuele Sterea și Iliuță-Leontin Nuțescu.

Argint au obținut și în proba de dublu vâsle feminin (BW2x) Andrada-Maria Moroșanu și Iulia-Liliana Bălăucă. Podiumul a fost completat de echipajele din Grecia și Marea Britanie.

Foto: Balint Czucz Photography

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related