„Zece negri mititei“, la Valencia, pe banii ieșenilor. În fruntea lor, Costel Alexe

Data:

Au abandonat şefii judeţului campania de colectare selectivă a deşeurilor? O numeroasă echipă condusă de şeful Consiliului Judeţean, formată atât din politicieni cât şi şefi de direcţii, abia s-a întors din Valencia, în cadrul unei controversate vizite pe banii ieşenilor. Deplasarea a avut ca scop concret vizitarea unei staţii de tratare a gunoiului mai mare decât cea operată de CJ la Ţuţora, abia pusă în funcţiune integral în primăvară, după întârzieri şi amânări nenumărate. Rămâne însă neclară necesitatea unei astfel de deplasări, cu o echipă de 10 şefi, în condiţiile în care marea problemă a Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor de la Iaşi este gradul foarte slab de selectare a gunoiului în judeţ. Au venit aceşti şefi cu vreo revelaţie edilitară de acolo? Sigur nu: singura concluzie certă a vizitei este că va trebui să mai investim în SMID încă aproape 40 milioane de euro – o sumă uriaşă, după ce întreg sistemul actual de colectare, întins pe două exerciţii bugetare ale UE, a ajuns la 70 milioane euro.

O delegaţie de zece persoane de la CJ – şase politicieni, inclusiv preşedintele Costel Alexe şi unul dintre vicepreşedinţi, şi patru şefi de direcţii şi servicii – au mers pentru patru zile la Valencia. La invitaţia firmei SCTE Sorain Cecchini Tecno, care a câştigat prin licitaţie administrarea staţiei de tratare mecano-biologică de la Ţuţora, în asociere cu Iaşicon şi Edil Industry (firma familiei subprefectului), cei zece au mers în Spania să vadă o instalaţie de acelaşi tip, dar de o capacitate mai mare. Amintim că instalaţia care funcţionează la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor de la Ţuţora a fost pusă în funcţiune abia astă-primăvară, cu doi ani întârziere de la finalizarea licitaţiei, din cauza unor probleme de mediu.

Într-o şedinţă extraordinară a CJ care a avut loc pe 14 septembrie, un proiect de hotărâre promovat de şeful CJ şi al delegaţiei a dat undă verde deplasării pentru patru consilieri judeţeni, câte unul din fiecare grup politic. Proiectul a trecut cu vot în unanimitate, în totală contradicţie cu criticile vehemente formulate în mandatul trecut de liberali contra unor deplasări similare în străinătate ale preşedintelui de atunci al CJ.

Ulterior, am aflat că cei patru consilieri îi însoţesc de fapt pe preşedintele Costel Alexe şi pe vicele Sorin Afloarei, alături de cei patru specialişti din CJ. Dacă suma aprobată în plenul CJ pentru cei patru a fost de 4.000 de euro, deplasarea întregii delegaţii a costat 8.300 de euro, potrivit răspunsului primit la o solicitare a Ziarului de Iaşi către administraţia judeţului.

Articolul complet, pe ZIARUL DE IAȘI.

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...

Cătălin Cîrstoiu: „până acum o săptămână eram un om respectat, acum sunt omul negru”  |Digi24

Cătălin Cîrstoiu: „până acum o săptămână eram un om...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...