Zeci de oameni au dus plăpumi şi pături la Clinica de Oncologie din Timişoara, unde bolnavii internaţi îndură temperaturi scăzute în saloane

Data:

Zeci de oameni au dus, luni, la Clinica de Oncologie a Spitalului Municipal din Timişoara zeci de plăpumi şi pături, pentru bolnavii internaţi aici şi care sunt nevoiţi să îndure temperaturi scăzute în saloane, din cauza companiei de termoficare ce furnizează agent termic la capacitate redusă.

Acţiunea ”Protestul păturilor” a fost iniţiată de grupul civic Liga Vest, iar acesteia i s-a alăturat şi mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan, transmite News.ro.

Grupul civic Liga de Vest a organizat, luni, ”Protestul păturilor” de la Timişoara, după ce, de zile întregi, bolnavii din Clinica de Oncologie a Spitalului Municipal îndură frigul.

Printre cei care au donat pentru această clinică a fost şi mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan.

”Văzând situaţia care este în spital, mai ales acesta de la Oncologie, unde durerea este poate cea mai mare, am adus săptămâna trecută plapumi şi perne noi pentru toate paturile şi încă 2 paturi electrice. Şi acum tot paturi electrice am adus, cu geometrie variabilă, care îl ajută pe bolnav să îşi schimbe poziţia în care stă zeci de zile. Sunt foarte bune, pentru că bolnavul poate să stea în diferite poziţii, or ştiţi ce înseamnă să fii bolnav, când oricum te mişti cauţi o mângâiere (…) Din cauza frigului ne-am mobilizat. Noi suntem în relaţii foarte bune cu toate spitalele. Şi în toamnă, când au fost probleme cu gazele, am procurat două generatoare de curent, tot pentru două spitale, în caz că rămân fără încălzire, să poată folosi această sursă proprie pentru a se putea încălzi. Şi acum lucrăm la nişte instalaţii pentru o maternitate”, a declarat Banatului, ÎPS Ioan Selejan.

De altfel, donaţiile de acest fel către spital au început încă de săptămâna trecută, când mai mulţi oameni din Timişoara, aflând condiţiile în care sunt trataţi bolnavii de cancer, le-au întins o mâna de ajutor, la apelul omului de afaceri Dan Dinu.

Articolul complet poate fi citit pe G4 MEDIA.RO

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...

Cătălin Cîrstoiu: „până acum o săptămână eram un om respectat, acum sunt omul negru”  |Digi24

Cătălin Cîrstoiu: „până acum o săptămână eram un om...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...