Zeci de tineri, inclusiv minori, au ajuns anul trecut la UPU Reșița după ce au consumat marijuana și etnobotanice

Data:

Un băiat în vârstă de 15 ani din Bocșa este cel mai tânăr pacient care a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență Reșița în anul 2021 din cauza drogurilor. Acesta a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce consumase etnobotanice, potrivit Resita.ro

„Marijuana și etnobotanicele, urmate de ecstasy, LSD, amfetamine și cocaină, sunt principalele droguri consumate în Caraș-Severin, potrivit datelor centralizate de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Caraș-Severin. Specialiștii centrului au acordat asistență, în 2021, unui număr de 31 de consumatori de droguri – 25 de bărbați și șase femei – dintre care zece minori. 

„Dintre cei 31 de beneficiari avuți în programul de asistență anul trecut, 21 au fost în situația de policonsum, adică au avut ca drog principal de consum marijuana sau etnobotanice și au mai consumat și ecstasy, LSD, amfetamine, cocaină. Dintre aceștia, zece au declarat că au încercat cel puțin o dată să consume cocaină sau amfetamine, spune Adelina Rus, asistent social în cadrul CPECA Caraș-Severin.

Articolul integral, în Resita.ro!

spot_imgspot_img
Resita.ro
Resita.rohttps://resita.ro
O publicație cu foarte mulți urmăritori, care caută să facă diferența în presa locală atacând subiecte de maxim interes pentru oraș nu copiind aceleași știri din celelalte publicații. Un ziar al reșițenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alte cinci terenuri din stațiunea Mamaia urmează să fie vândute de Primăria Constanța | Info Sud-Est

Primăria Constanța vrea să vândă alte cinci terenuri din...

Instanța a respins contestația împotriva candidaturii lui Piedone la Primăria Capitalei

Contestația împotriva candidaturii lui Cristian Popescu Piedone la Primăria...