Ziua naţională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni. Palatul Victoria, iluminat în roșu

Data:

Ziua de 16 august este marcată în fiecare an ca Zi națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor, conform Legii 134/2020, care prevede iluminarea în roșu a sediilor instituțiilor și a unor obiective publice, precum și organizarea manifestări publice și evenimente comemorative.

Amintirea marelui domnitor al Țării Românești Constantin Brâncoveanu, ocrotitor al culturii, credinței și al tradiției românești rămâne și astăzi vie, după mai bine de 300 de ani de la martiriul său împreună cu cei patru fii ai săi, Constantin, Ștefan, Radu și Matei, și cu sfetnicul Ianache, devenit simbol al jertfei supreme pentru credința strămoșească și pentru propriul popor.

Citește și: INTERVIU | Și dacă NATO s-ar implica direct în Ucraina, nici atunci nu e sigur că un război nuclear ar izbucni

„Chiar dacă acele vremuri în care lupta pentru supremație nu avea limite și nu punea preț pe viață par demult apuse, vedem din păcate și astăzi, în întreaga lume, cum oameni nevinovați cad pradă violențelor pentru simplul motiv că împărtășesc altă credință.

În plin secol XXI, asistăm încă la conflicte care opun religii, cărora le cad victime oameni simpli, nevinovați. Este dureros și ceea ce vedem, de aproape o jumătate de an, chiar lângă granițele României, cum o țară este decimată de o altă țară de aceeași credință, într-un război în care milioane de oameni mor sau sunt nevoiți fugă din propriile case și au fost bombardate chiar și spitale, școli și biserici. Nimic nu justifică violența.

Cu atât mai mult, credința trebuie să ne apropie și să punem viața pe primul plan. Această zi de conștientizare a violențelor împotriva creștinilor reprezintă un îndemn la înțelegere și pace între oameni ”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Palatul Victoria va fi iluminat în roșu în această seară, între orele 20.00 și 24.00.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum și cât puteți beneficia de servicii gratuite de îngrijire la domiciliu

Dacă sunteți asigurați și aveți probleme de sănătate care...

Jurnalista Emilia Șercan: Demisia lui Sorin Cîmpeanu ar trebui urmată de retragerea prevederilor controversate din Legile Educației

Jurnalista Emilia Șercan afirmă în interviul pentru Europa Liberă că acest moment al demisiei lui Sorin Cîmpeanu ar trebui folosit de clasa politică și de președintele Klaus Iohannis, creatorul proiectului „România Educată”, drept unul de reașezare a criteriilor de integritate și competență într-o funcție publică.

CLASIC_#LaServaPadronaRocks

Nu știu dacă e prima operă pusă în scenă...