Răzvan Dincă, propunerea PSD pentru postul de director general la Radio România Actualități și dosarul penal care l-a vizat

Data:

Răzvan Dincă, propunerea făcută săptămâna aceasta de PSD pentru postul de director general la Radio România Actualități a fost cercetat penal pentru mai multe infracţiuni de abuz în serviciu şi fals în declaraţii, condamnat și, ulterior achitat.

În mai 2015, cinci persoane cu funcţii de conducere în cadrul Operei Naţionale, printre care și directorul de atunci al instituției, au fost cercetate pentru un prejudiciu calculat la aproape 630.000 de lei.

Ce acuzații îi erau aduse, în 2015, lui Răzvan Dincă

Ioan Răzvan Dincă şi un alt angajat al instituţiei au fost reţinuti, iar procurorii au cerut apoi emiterea unui mandat de arestare doar pentru directorul Operei, acuzat de mai multe infracţiuni de abuz în serviciu şi fals în declaraţii.

Procurorii l-au mai acuzat pe Răzvan Ioan Dincă de faptul că, în perioada 18 martie 2013 – 31 decembrie 2014, în calitate de director general al Operei Naţionale Bucureşti, a încheiat mai multe convenţii civile nelegale, fapt ce, spuneau atunci anchetatorii, ar fi dus la prejudicierea statului cu peste 43.000 de lei și că în perioada 4 octombrie 2013 – 1 aprilie 2014, Dincă ar fi achitat, tot ilegal, 150.000 de lei către o societate care a prestat servicii pentru Opera Naţională.

Achitat

Ioan Răzvan Dincă a fost condamnat ulterior la 6 ani de închisoare cu executare, dar a contestat sentinţa împreună cu alți inculpați din dosar. În decembrie 2018, Răzvan Ioan Dincă a fost achitat prin decizia Curţii de Apel Bucureşti:

„În baza art. 421 alin. 2 litera a C.p.p. admite apelurile declarate de inculpaţii Dincă Răzvan Ioan (….) împotriva sentinţei penale nr. 181/27.03.2017 a Judecătoriei sectorului 1 Bucureşti, pe care o desfiinţează în parte“.

Amintim că, săptămâna aceasta, PNL și PSD și-au împărțit posturile la TVR și SRR, Dan Turturică fiind propus să preia șefia TVR, iar Răzvan Dincă, susținut de PSD. să devină director general la Radio România Actualități.

Foto: Facebook Razvan Ioan Dinca

Citește și: PSD-PNL îl propune pe jurnalistul Dan Turturică la conducerea TVR (presshub.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Digitalizarea ONG-urilor se face cu fonduri din PNRR

Apelul Digitalizarea sectorului organizațiilor neguvernamentale va fi destinat atât...

Cum Să Integrați CBD în Rutina Zilnică: Sugestii și Modele de Consum

CBD-ul, sau cannabidiolul, a devenit o opțiune populară pentru...

Spitalul de Urgență Craiova va folosi inteligența artificială pentru programările în Ambulatoriu

Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova va folosi inteligența...

Storurile romane sunt elemente esențiale în crearea unui ambient confortabil

Storurile romane sunt elemente esențiale în crearea unui ambient confortabil