100.000 de lei amendă pentru RTV, pentru emisiunile despre moartea Iuliei Marin

Data:

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat postul România TV cu 100.000 de lei, cea mai mare sancțiunie în bani permisă de lege, pentru cele două emisiuni în care s-a discutat subiectul despre moartea ziaristei Iuliei Marin și care au fost reclamate, transmite Pagina de Media.

Propunerea de amendă a fost formulată de Monica Gubernat, președintele CNA. Mircea Toma, membru în Consiliu, a propus întreruperea programului România TV pentru 10 minute, dar la vot a trecut amenda.

Citește și: Jurnaliștii din rețeaua PRESShub, despre RTV: Cerem CNA să sancționeze derapajele constante

România TV anunţă că va contesta amenda. „Ancheta privind moartea jurnalistei Iulia Marin nu se va opri iar românii vor afla curând circumstanțele în care jurnalista s-a stins din viaţă prematur, la cea de-a patra tenativă de sinucidere”, au anunţat reprezentanţii televiziunii. 

Şi Victor Ciutacu a reacţionat, pe pagina sa de Facebook, după amenda primită de România TV de la CNA.

„100.000 lei amendă, pe bază de percepţii, păreri personale şi opinii. Fiindcă punem întrebări. Rar am văzut/trăit o asemenea mizerie. Dacă mă întreabă cineva pe mine, partea direct vizată, e obligatoriu să cerem reanalizarea cazului şi, în funcţie de răspunsul primit, să contestăm în instanţă sancţiunea.

Dat fiind că radiodifuzorul, adică România TV, nu realizatorul, adică eu, e amendat, decizia nu e la mine. Dar o intuiesc. Numai că altcineva trebuie s-o anunţe. Vremea capetelor plecate şi a falsei amabilităţi reciproce a trecut.

Mă lasă rece presiunile, apelurile publice, strângerea de semnături la găleată şi folosirea lor pentru execuţia noastră în general şi a mea în particular”, a scris Victor Ciutacu pe Facebook.

Citește și: Președinta CNA despre derapajele RTV: Consiliul nu este responsabil. Nu putem opri subiecte

Apel împotriva derapejelor RTV

Peste 1.600 de ziariști, medici, profesori, artiști, scriitori și nu numai s-au mobilizat în fața noului și unuia dintre cele mai grave derapaje comise de România TV, cu privire la cazul jurnalistei Iulia Marin, care s-a stins la doar 32 de ani, după o luptă cu suferința psihică și o carieră profesională remarcabilă. 

România TV s-a referit la situația jurnalistei în termeni retrograzi: „Oamenii ăia sunt tulburați psihic, produceau materiale de presă. Pixul domnișoarei Marin e o armă. Care folosită cu ticăloșie poate distruge destine”.

Alte fragmente din ceea ce au susținut moderatorul Victor Ciutacu și invitații săi:

„Schizofrenia de care suferea (…) nu era un secret pentru nimeni, cu atât mai puțin pentru șefii ei direcți (…) nu erau un secret nici nopțile petrecute la spital (…)”;

„Și tot ei, purii și revoltații au publicat (Libertatea, n.red.), cunoscându-i starea și diagnosticul, ba chiar pe post de editorial delirul ei din salonul cu oameni cu discernământ îndoielnic, expunând-o judecății nedrepte a semenilor și punându-i eticheta de rătăcită promovată ca experiment de presă”. 

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cătălin Cîrstoiu: „până acum o săptămână eram un om respectat, acum sunt omul negru”  |Digi24

Cătălin Cîrstoiu: „până acum o săptămână eram un om...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...