150.000 de litri de bere, pregătiţi pentru Oktoberfest Brașov

Data:

Aproximativ 1.500 de hectolitri de bere îi aşteaptă pe cei care vor să petreacă, în perioada 1 -11 septembrie, la Oktoberfest Braşov, organizatorii pregătind pentru ediţia din acest an, cea de-a treisprezecea, ca de obicei, pe lângă băutura tradiţională a evenimentului şi mâncare pentru toate gusturile, spectacole, concursuri şi o paradă.

Organizatorii evenimentului au anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că, pe locaţia deja obişnuită în ultimii ani, la fostul Stadion municipal, au pregătit un cort, care găzduieşte inclusiv scena pentru formaţiile care vor evolua în fiecare seară a evenimentului, de 3200 de metri pătraţi, şi patru terase exterioare, punând la dispoziţie, în total, 4.500 de locuri pentru participanţii la eveniment, care vor putea să se aprovizioneze de la 70 de comercianţi de băutură şi mâncare pentru toate gusturile.

Potrivit Agerpres, anul acesta, amatorii de bere vor putea gusta nu doar din Matzbier, berea festivalului, ci şi noi sortimente, aduse de mai mulţi producători. Pentru operativitate, vor fi pregătite şi două dozatoare care pot servi 2000 de litri de bere pe oră. Preţurile vor fi mai mari ca şi anul trecut, însă organizatorii dau asigurări că preţurile vor porni de la 6 lei paharul.

Citește și: O femeie ofițer din penitenciarul Mărgineni și-a dat demisia după ce s-a îndrăgostit de un deținut, cel mai periculos traficant de droguri din București

Nici anul acesta nu vor lipsi concertele de muzică bavareză, susţinute de artişti din Nurnberg şi din Braşov, printre care şi celebra fanfară Jagermaister, şi unul folcloric, prezentat de artişti locali, concursurile Miss Oktoberfest (sâmbătă, 3 septembrie) şi Regele Oktoberfest, dar şi alte întreceri de but bere pentru adulţi şi locuri de joacă special amenajate pentru copii.

Evenimentul va debuta joi după-amiază, la ora 17,00, în faţa Primăriei Braşov, cu tradiţionala paradă a carelor cu bere – anul acesta, în premieră, printre acestea urmând să defileze şi un tractor bavarez – care vor fi însoţite de Fanfara Ţara Bârsei.

Cepul primului butoi de bere va fi dat, cu un ciocan special, adus de la Munchen, de primarul Braşovului, Allen Coliban, joi seara, a precizat Cristian Macedonschi, organizator al evenimentului.

„Este un festival al familiei, al prieteniei”, a subliniat Macedonschi.

Cei care vor să se asigure că au un loc la masă, în faţa scenei sau în lojele laterale din cort, pot face rezervări la oktoberfestromania.ro, ei trebuind să achite 600 de lei pentru şase locuri, preţ care include un voucher de consumaţie de 400 de lei.

Citește și: Legile educației ca vulnerabilitate națională

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Facebook / Oktoberfest Romania)

PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cele mai mari amenințări cibernetice și cele mai afectate sectoare

Progresul înregistrat de transformarea digitală a adus inevitabil și noi amenințări de securitate cibernetică.

VIDEO Ce a lăsat în urmă avalanșa de la cabana Capra. Mașinile turiștilor au fost luate pe sus. 60 de persoane au rămas izolate

În cursul nopții trecute, pe DN7C, km. 106-107, în zona unei cabane, a avut loc o avalanșă de zăpadă. Aproximativ 60 de persoane au rămas izolate la cabană. Mai multe mașini au fost avariate.

Comisia Europeană: Ucraina poate conta pe contribuția Europei la reconstrucția unei țări mai reziliente

A trecut aproape un an de când Rusia și-a lansat invazia brutală. Un an de luptă pentru libertate, dar și un an al curajului legendar de care a dat dovadă poporul ucrain

Muzeul Național al Țăranului Român împlinește 33 de ani de la re-fondarea sa în 1990

Astăzi, 5 februarie, Muzeul Țăranului împlinește 33 de ani...