7.000 de dolari, pentru un bilet de avion. Bărbații ruși fug de mobilizarea lui Putin

Data:

Prețul biletelor pentru zborurile care pleacă din Rusia au crescut vertiginos în urma anunțului de miercuri al liderului rus Vladimir Putin privind o mobilizare parțială a rezerviștilor pentru a lupta în războiul împotriva Ucrainei.

Un bilet doar dus Moscova-Dubai a ajuns și până la echivalentul 6.867 de dolari (471.365 de ruble) la Qatar Airways, potrivit datelor de pe site-urile care oferă zboruri pe această rută. Chiar și la aceste prețuri mari, cu greu se mai găsește un loc într-un avion care pleacă din Rusia. Emi

417.365, adică aproape 7.000 de dolari pentru un zbor doar dus de la Moscova la Dubai, disponibil doar pentru 27 septembrie.

De asemenea, site-ul web al Căilor Ferate Ruse a înghețat din cauza numărului de încercări de cumpărare de bilete.

Citește și: Apel la protest în toată Rusia, împotriva lui Putin și a mobilizării militare

Toți bărbații peste 18 ani sunt vizați

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a afirmat că mobilizarea parţială va disloca 300.000 de soldaţi suplimentari, care vor fi trimiși pe front în Ucraina, pe lângă studenţii şi soldaţii înrolaţi în prezent. În realitate, nu este foarte clar cine va fi vizat de anunțul lui Putin.

Liderul de la Kremlin a declarat că vor fi mobilizați toți cei care au minime cunoștințe militare. Cum în Rusia armata e obligatorie, în teorie toți bărbații de peste 18 ani au aceste cunoștințe militare minime.

Unii tineri au primit deja ordine de încorporare, ceea ce a crescut panica în rândul cetățenilor ruși, potrivit Politico.eu. Drept urmare, mulți ruși caută o scăpare.

De la 350 de euro la 2.870 de euro

Biletele pentru zborurile directe din Moscova către țările care nu cer vize rușilor pentru a intra – inclusiv Turcia, Azerbaidjan și Armenia – s-au epuizat cel puțin până vineri, potrivit publicației ruse RBC.

Pe site-ul Turkish Airlines, locurile zborurile directe de la Moscova la Istanbul s-au terminat de vineri. Sâmbăta trecută, un bilet ajunsese 173.000 de ruble (2.870 EUR). Înainte de anunțul lui Putin, un bilet dus dus costa aproximativ 350 de euro.

O destinație căutată este și Serbia, care nu cere vize pentru ruși.

Primul zbor disponibil de la Moscova la Belgrad cu Emirates este pe 26 septembrie, pentru aproximativ 3.000 de euro la clasa economic, potrivit Balkan Insight. Dar aceste bilete s-au epuizat și au mai rămas doar bilete la clasa business, pentru aproape 9.000 de euro, dus.

Primul zbor disponibil al companiei aeriene low-cost Pegasus din Rusia către Ankara este luni, 26 septembrie, pentru peste 1.400 de euro.

Transportatorii ruși Aeroflot și S7 nu impun nicio restricție privind vânzarea biletelor lor în urma anunțului, potrivit canalului de telegrame Aviatorism. Doar că nu se mai găsesc.

Citește și: Putin anunță mobilizarea militară parțială în Rusia. Amenință Ucraina cu armele nucleare

„Cum să părăsești țara”

Exprimarea criticilor la adresa Kremlinului este periculoasă în Rusia. Poți primi 15 ani de închisoare doar dacă spui că în Ucraina are loc un război. Prin urmare, nu sunt de așteptat la proteste publice mari în Rusia împotriva mobilizării parțiale.

Dar instrumentul „Trends” de la Google arată ce îi tulbură pe mulți ruși acum: în orașele rusești mai liberale Moscova și Sankt Petersburg, expresia „cum să părăsești țara” a fost în tendințe în căutările Google cu o zi înainte de anunțul lui Putin, Merkur.de.

Citește și: Rusia va introduce pedeapsa cu închisoarea pentru soldații care se „predau voluntar”

Și corespondenții posturilor de televiziune și radio germane relatează despre tinerii care cer ajutor pentru a părăsi rapid Rusia. Oficial, probabil că acest lucru nu mai este posibil cu ordinul lui Putin: rezerviștii afectați sunt acum obligați să se prezinte pentru serviciul militar .

Inclusiv jurnaliștii germani confirmă că primele proiecte de notificări de încorporare au fost trimise deja.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. krk nu-i adevarat….rusii si mai ales rusoaicele, stau la coada sa se inroleze pentru razboi si razboiala..in felul acesta reusesc si ei sa plece din cea mai oligofrena si decrepita tara din univers, tara betivanilor si orataniilor putiniste…sobolanimea rosie, paraseste ,,nava amiral” a comunismului (rassia betivana), cel mai criminal regim posibil….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ipocrizie în prag de alegeri! Discurs schimbat la 180 de grade al șefului PNL Brăila

Ipocrizie în prag de alegeri! Discurs schimbat la 180...

Sondajul RTV în care opțiunile de vot depășesc 100%. Ironii pe rețelele de socializare | Aktual24

Sondajul RTV, realizat de de Sociopol, institut patronat de...