24 de turişti, surprinşi pe un traseu montan din Alba afectat de precipitaţiile abundente

Data:

Un grup de turişti care a parcurs sâmbătă un traseu montan din Apuseni între Cheile Râmeţului şi Brâna Caprei nu a mai putut să se întoarcă la punctul de plecare în urma fenomenelor hidrometeorologice extreme produse în zonă.

„Prin SNUAU 112 a fost primit un apel de la un ghid montan cu privire faptul că, în timp ce se deplasa cu un grup de 24 de turişti din Cheile Râmeţului spre Brâna Caprei, traseul montan pe care aceştia îl parcurgeau a fost afectat ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice, nemaiputând să se întoarcă spre Cheile Râmeţului. 21 de turişti au ajuns la şcoala din satul Cheia, iar ceilalţi 3 turişti, împreună cu ghidul, mai au de parcurs aproximativ 40 de minute de mers pe jos până la aceeaşi locaţie, rămânând în zona Brâna Caprei”, a transmis, în cursul serii de sâmbătă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba.

Citește și: Prigojin se răzgândește brusc și pune capăt rebeliunii militare din Rusia

La faţa locului au fost trimise, potrivit sursei citate, următoarele forţe: un ofiţer, 5 subofiţeri, un maistru militar, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, un EPA şi o autospecială de transport personal şi victime multiple – pentru evaluarea turiştilor şi transportul acestora, de către ISU Alba, 4 jandarmi şi un autovehicul, din partea IJJ Alba, iar Salvamont Alba intervine cu 6 persoane şi 2 autovehicule.

Zona respectivă s-a aflat sâmbătă sub avertizare cod roşu, cu averse torenţiale, frecvente descărcări electrice şi grindină.

Citește și: Cât de periculos e Prigojin pentru Putin?

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: ISU Alba)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related