35 de străzi din Tulcea sunt încă pavate cu piatră cubică. Primarul a promis în campanie că le va asfalta

Data:

Străzile pavate cu piatră cubică din Tulcea au fost în ultimii ani un subiect de discuție în comunitatea locală, generând opinii pro și contra. Unii tulceni susțin că piatra cubică ar trebui să fie întreținută, deoarece face parte din istoria orașului, în timp ce alții consideră că aceasta este depășită și că străzile ar trebui asfaltate, în scopul evitării problemelor tehnice ale autoturismelor.

În semn de nemulțumire față de administrația locală, un grup de cetățeni au creat încă din 2014 o pagină pe Facebook intitulată „Nu mai vrem piatră cubică în Tulcea”, la care s-au alăturat peste 1.800 de persoane.

În prezent, în municipiul Tulcea există 35 de străzi pavate cu piatră cubică, care acoperă aproximativ 14 km.

Citește și: După un vot al fostului CSM, dosarele de corupție pot fi direcționate discreționar

Neschimbate de peste o sută de ani, trecute prin zeci de reparații, străzile cu piatră cubică din Tulcea sunt apreciate de unii tulceni, dar detestate de alții. Care s-au manifestat atât în mediul online, cât și în comunitate.

În timp ce unii dintre tulceni consideră că piatra cubică ar trebui întreținută, deoarece „face parte din istoria orașului și ar fi păcat să dispară”, iar folosirea acesteia este „recomandată pentru pavarea străzilor în pantă, cum sunt Mahmudia și Victoriei”, alții sunt de părere că aceasta este de domeniul trecutului, iar „străzile pavate cu piatră cubică necesită asfaltare”, pentru că ar produce defecțiuni autoturismelor, conform comentariilor de pe social media ale locuitorilor.

Citește articolul integral pe Info-sud-est.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Adrian Anton / Info Sud-Est)

spot_imgspot_img
Info Sud-Est
Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related