A fost reluată alimentarea cu energie electrică în Republica Moldova

Data:

Alimentarea cu energie electrică în Republica Moldova a fost reluată joi aproape în totalitate, după ce ţara a suferit o pană masivă de curent ca urmare a bombardamentelor ruse asupra infrastructurii energetice a Ucrainei.

Potrivit distribuitorului local Premier Energy, până joi, la ora 8.00, au fost reconectați peste 860.000 de consumatori din localitățile din centrul şi sudul țării.

“În același timp, ca urmare a înrăutățirii condițiilor meteo din timpul nopții, manifestate prin ploi torențiale și vânt, s-au produs mai multe avarii în rețelele de medie tensiune, astfel încât la moment mai rămân fără tensiune aproximativ 10 mii de consumatori. Premier Energy Distribution a mobilizat echipele sale de intervenție pentru identificarea defectelor și realimentarea consumatorilor râmași fără energie electrică”, a transmis joi Premier Energy.

Citește și: Ministrul Lucian Bode a plagiat cel puțin 18,5% din teza sa de doctorat. Nu doar 3%

Republica Moldova, afectată de bombardamentele rusești în Ucraina

Un nou val de rachete lansate de către Rusia asupra infrastructurii de energie a Ucrainei a lăsat miercuri această țară, dar și Republica Moldova fără curent electric.

O parte din resursele de energie electrică ale Moldovei sunt importante din Ucraina, restul fiind asigurat din România, în condițiile în care Rusia a limitat furnizarea către Chișinău, ca formă de șantaj politic.

„Bombardamentele rusești asupra centralelor electrice Ucraina au dus la întreruperi în țara noastră pentru că sistemele energetice ale Moldovei și Ucrainei sunt conectate între ele.

Situația critică din Ucraina a dus la întreruperea automată a unei linii de tranzit prin care se importă electricitate din România”, a transmis guvernul de la Chișinău.

Citește și: Bombardamentele rusești din Ucraina au lăsat Moldova pe întuneric

„Rusia a lăsat Moldova pe întuneric. Războiul Rusiei în Ucraina omoară oameni, distruge cu rachete blocurile de locuit și infrastructura energetică. Atacurile continuă și acum în Ucraina. Oamenii își scot răniții de sub dărâmături. Și își plâng apropiații decedați. Viața oamenilor nu poate fi întoarsă înapoi.

Dar furnizarea energiei electrice poate fi restabilită. Vom rezolva problemele tehnice și vom avea din nou lumină. Toate instituțiile statului lucrează în acest sens. Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig, care ucide intenționat oameni, din simpla dorință de a ține alte popoare în sărăcie și în umilință”, a transmis miercuri președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

„Oricât de greu ar fi acum, singurul nostru drum, calea de viitor a Republicii Moldova, trebuie să rămână spre lumea liberă” (Maia Sandu)

Citește și: O nouă pensionare din CSM de frica micșorării pensiei

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pixabay.com)

spot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Reduceri semnificative de prețuri la Petrom în prima zi de minivacanță

Minivacanța de 1 decembrie începe cu ieftiniri la Petrom,...

Românii mai așteptă cu ridicarea vizelor pentru SUA. Aurescu are o soluție

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că a...