A început cursa pentru eliberarea paşapoartelor. Siteul de programări nu mai face faţă cererilor

Data:

Românii au luat cu asalt direcţiile judeţene de paşapoarte, în contextul războiului din Ucraina. Luni, pe site-ul oficial de programări pentru eliberarea unui document de călătorie, în cazul judeţului Iaşi, singurele zile libere erau la sfârşitul lunii mai, iar astăzi epasapoarte.ro nu mai funcţionează.

„Am făcut programare  pentru întreaga familie în caz că vin rușii la noi cu operațiunea specială. Inclusiv copiilor le-am făcut, ca o măsură de precauţie.

Vi se pare normal ca pe cărţile de identitate pe care le avem să nu fie trecută, separat, data naşterii, ci doar în interiorul CNP-ului? În caz de exod masiv, cine stă la vamă să primească explicaţii că în România data naşterii e inclusă în şirul codului numeric personal?”, ne-a declarat un locuitor din Bacău care a reuşit să se programeze peste zece zile pentru a intra în posesia paşapoartelor.

Probleme au început să apară  încă de acum cinci zile, când Direcţia Generală de Paşapoarte (DGP) a recunoscut că aplicaţia de programare online nu mai face faţă cererilor, fiind invocate o serie de dificultăţi tehnice.

Ce spun autoritățile

Pentru a remedia situaţia, instituţia a transmis un comunicat prin care recomanda celor care doresc eliberarea unui astfel de document să se adreseze şi altor birouri din ţară, nu doar celor de reşedinţă.

„În situația în care cetățenii nu mai identifică locuri disponibile pentru programare în perioada dorită, aceștia pot verifica disponibilitatea la alte structuri teritoriale de pașapoarte”, se arată în comunicatul instituţiei.

Din acelaşi document aflăm şi care sunt judeţele cu cele mai multe cereri de eliberare a unor noi documente de călătorie.

În cazul judeţelor Argeş, Bucureşti, Constanţa, Dolj, Timiş, Satu Mare, Botoşani, Suceava, Călăraşi, Brăila, Buzău, Cluj, Dâmboviţa, Ilfov, Teleorman, programul de lucru al funcţionarilor care preiau cereri de eliberare a paşapoartelor a fost prelungit la intervalul 8.00 – 20.00, de luni până vineri.

1 COMENTARIU

  1. Astia is romanii care trebuie sa apere tara.
    Ajung rusii intr o zi la București, întra și vor găsi tara pustie.
    Ciuca și restul politicienilor vor fi primii plecați din tara în caz de conflict.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul:

- Publicitate -spot_imgspot_img

Azi

Mai multe articole similare
Similare