Accidentul din 2 Mai: șoferul, implicat într-un alt incident rutier, dar la poliție era închis

Data:

Doi tineri morți și trei ajunși la spital, după ce un tânăr drogat a intrat cu mașina în ei. Un martor declară pentru Europa Liberă că tânărul tocmai scăpase ca prin urechile acului de o altă ciocnire. Drumul dintre 2 Mai și Vama Veche, un pericol. Autoritățile au închis ochii la sesizări.

Accidentul s-a produs în dimineața zilei de 19 august, în jurul orei 5.25, pe șoseaua care leagă 2 Mai de Vama Veche. Un Mercedes decapotabil, condus de un tânăr de 19 ani a intrat în plin într-un grup de oameni care mergeau pe marginea drumului. Doi tineri, o femeie de 20 de ani și un bărbat de 21, au murit pe loc. Alți trei tineri au ajuns la spital.

Șoferul care a produs accidentul, un tânăr de 19 ani din Capitală, a fugit de la fața locului și a fost prins de poliție câteva ore mai târziu, la volanul aceleiași mașini, în Vama Veche. Nu-și amintea nimic din ce s-a întâmplat, spun polițiștii.

A fost testat cu aparatul testdrog și a ieșit pozitiv la trei substanțe: cocaină, amfetamină și metamfetamină.

Citește și: Cine sunt părinții criminalului din 2 Mai. Au afaceri imobiliare de milioane de euro în Capitală

Accidentul din 2 Mai: șoferul, implicat într-un alt incident rutier

Aceeași mașină a fost implicată într-un alt incident, cu câteva ore înainte de producerea accidentului. Un martor a povestit, pentru Europa Liberă, cum s-au petrecut lucrurile.

Bărbatul mergea spre Vama Veche, în jurul orei 1, și a văzut un Mercedes decapotabil oprit pe avarii pe marginea drumului. A oprit să vadă dacă îi poate ajuta cu ceva. În mașină, pe lângă șofer, mai erau alți patru tineri, trei fete și un băiat.

„Am oprit în ideea dacă pot să-i duc undeva. Mi s-a părut că au probleme cu mașina, se chinuiau să o pornească. Mașina mergea în șuturi. Au zis că n-au nevoie și am plecat”, a povestit bărbatul.

Drumul Vama Veche – 2 Mai, un pericol

După doar câteva minute, a văzut în oglinda retrovizoare cum o mașină venea spre el cu viteză. A intrat în depășire și a văzut atunci că era același Mercedes decapotabil.

„Se circula cumva în coloană spre Vama Veche. M-au depășit, au mai depășit alte 4-5 mașini. Venea o altă mașină din față care a trebuit să se replieze ca să nu se ciocnească frontal. Soția mi-a spus că a auzit țipetele fetelor din mașină”, mai adaugă bărbatul.

Citește și: Prima reacție a jandarmului din Costinești care i-a pus la punct pe cei patru bătăuși: „Doar mi-am făcut treaba”

Imediat după incident, Mercedesul a intrat pe o străduță laterală și s-a oprit. Probabil să se liniștească, crede bărbatul.

„Am vrut să anunț poliția, dar la sediul din Vama Veche nu se vedea niciun polițist. Nicio mașină afară, nimic. Cum eram într-o coloană, am mers mai departe”, explică bărbatul.

Când a oprit, a scris pe un grup dedicat mașinilor de epocă despre pățanie, în speranța că părinții băiatului vor vedea mesajul lui. Câteva ore mai târziu, același băiat a omorât doi oameni și a rănit alți trei.

Continuare în Europalibera.org!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Viața Dobrogei)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Onea se întoarce la DNA

Instanța supremă a anulat ordinul fostului procuror șef al...

Dator la Fisc cu 55 milioane de euro, primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței

Primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței...

Povestea genții Lady Dior, spusă de Mircea Cantor la Romanian Creative Week

Povestea genții Lady Dior, spusă de Mircea Cantor la...