Adrian Năstase, invitat de onoare la Biblioteca Județeană Argeș

Data:

Consiliul Judeţean şi Biblioteca Judeţeană Argeş îi aduc din 20 octombrie omagii lui Nicolae Titulescu. Dar vedeta afişului este ex-premierul recidivist Adrian Năstase.

Până pe 15 noiembrie, la sediul Bibliotecii Judeţene „Dinicu Golescu” din Piteşti este deschisă o expoziţie de fotografii, documente şi obiecte personale care au aparţinut lui Nicolae Titulescu, fost preşedinte al Ligii Naţiunilor (precursoarea ONU de azi), diplomat de carieră, fost ministru de Externe al României şi profesor universitar, de la a cărui naştere s-au împlinit, în acest an, 140 de ani.

Expoziţia face parte dintr-o serie mai largă de manifestări dedicate lui Nicolae Titulescu, de departe, personalitatea numărul 1 a diplomaţiei româneşti. Una dintre aceste manifestări ne-a atras, însă, atenţia: joi, de la ora 13.00, la sediul Bibliotecii Judeţene din Piteşti, are loc o conferinţă, denumită „Actualitatea lui Titulescu”, susţinută de „prof. univ. dr. Adrian Năstase, fost prim-ministru al României”.

Citește și: Kremlinul influențează din nou alegerile din SUA. Propaganda rusească, susținută de candidați

Cel puţin aşa e prezentat Adrian Năstase de către co-organizatori, Consiliul Judeţean Argeş, într-un comunicat de presă.

Într-adevăr, Adrian Năstase a fost prim-ministru al României (2000-2004), a fost şi ministru de Externe şi preşedinte al Camerei Deputaţilor. Năstase are și două condamnări penale la activ, ambele pentru fapte de corupţie, lucruri care-l fac cel puţin nerecomandabil în a conferenţia la sediul unei instituţii publice.

Adrian Năstase a fost condamnat, în 2012, la 2 ani de închisoare în dosarul „Trofeul calităţii”, pentru „folosirea influenței sau autorității funcției de președinte al unui partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată”.

Doi ani mai târziu a mai primit 4 ani de puşcărie pentru dare de mită şi şantaj, în dosarul Zambaccian.

Acum, în 2022, Adrian Năstase e invitat de onoare şi cap de afiş al manifestărilor omagiale Nicolae Titulescu, organizate de Consiliul Judeţean Argeş şi Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” din Piteşti. Altfel spus, după cultul securiştilor, la Piteşti se lansează şi cultul recidiviştilor.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sorin Simion
Sorin Simion
A debutat în 1990 la ziarul România Liberă şi de peste 28 de ani lucrează în presă scrisă: ziarele Adevărul şi Gardianul, dar şi pentru publicaţii locale din judeţele Argeş, Mureş şi Harghita. Din 1998 colaborează cu o revistă cu profil social şi cultural din Goteborg, Suedia, iar din toamna lui 2018 este co-fondator al site-ului de ştiri locale www.argesulonline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cât a câștigat la nuntă tânăra speranță liberală Mara Mareș

Consilier de stat în Secretariatul General al Guvernului |(SGG),...

Averea impresionantă a lui Gheorghe Piperea, avocatul trimis de AUR în Parlamentul European

Averea impresionantă a lui Gheorghe Piperea, candidatul de pe...

Viața din Pata Rât pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca

Viața din Pata Rât pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. „Waste Side Story...