Kremlinul influențează din nou alegerile din SUA. Propaganda rusească, susținută de candidați

Data:

Elon Musk, Tucker Carlson și unii dintre candidații pentru alegerile de la mijlocul mandatului, din SUA, distribuie propaganda rusă cu privire la Ucraina, scrie Foreign Policy.

Când Elon Musk, directorul executiv al Tesla, a propus pe Twitter dezmembrarea Ucrainei în favoarea Rusiei, a folosit un limbaj extrem de revelator. Crimeea ar trebui să fie rusească, a scris Musk, din cauza „greșelii lui Hrușciov” – o referire la redesenarea granițelor interne sovietice de către liderul sovietic Nikita Hrușciov.

Această expresie specială nu a făcut niciodată parte din dezbaterea SUA despre Ucraina, dar este limbajul standard folosit de Kremlin pentru revendicările sale asupra pământului ucrainean, scrie Foreign Policy.

Nu este singurul punct de discuție pe care Musk l-a îmbrățișat și care este familiar pentru oricine urmărește propaganda Kremlinului.

Propagandă și de la candidații democrați, și de la cei republican

Afirmațiile lui Elon Musk sunt un exemplu proeminent al unei tendințe îngrijorătoare: punctele de discuție ale Kremlinului se strecoară din nou în dezbaterea din SUA.

Puține probleme i-au unit din nou pe democrați și republicani după ani de polarizare intensă, cum a făcut-o sprijinirea Ucrainei în lupta sa împotriva invaziei brutale și neprovocate a Rusiei.

„În Congresul SUA, a existat un sprijin bipartizan puternic pentru livrările de arme și alte ajutoare către Kiev, precum și pentru întărirea frontierei de est a NATO. Până de curând, vocile care susțin Kremlinul erau puține, iar cele mai vizibile erau cele ale lui Tucker Carlson, vedeta Fox News, și fostului președinte Donald Trump.

Carlson a declarat deschis că este de partea Rusiei, iar Trump l-a lăudat pe președintele rus Vladimir Putin pentru inteligența sa de a invada Ucraina. Oricât de zgomotoase erau, aceste voci au fost copleșite de un consens cu privire la război și la modul în care Statele Unite ar trebui să răspundă”, scriu jurnaliștii americani.

Între timp, lucrurile încep să se strice, iar Musk este doar unul dintre exemple.

Pe măsură ce campania pentru alegerile intermediare pentru Congresul SUA (midterm) de luna viitoare se amplifică, punctajele lui Putin sunt din ce în ce mai răspândite de către candidați, potrivit Foreign Policy și Midterms Monitor, un proiect comun de urmărire a rețelelor sociale al Alianței pentru Securizarea Democrației.

Midterms Monitor a verificat peste 2.300 de tweet-uri ale candidaților americani, de la 1 august. Multe dintre aceste postări critică Rusia și susțin politica SUA în ceea ce privește războiul. Unii critică costul ridicat al ajutorului.

Dar o minoritate zgomotoasă – majoritatea, dar nu toți, republicani – susțin cele mai flagrante direcții ale propagandei de la Kremlin.

În cazul în care acești candidați ar fi aleși, în special în Congres, ar putea face eforturi pentru o schimbare a politicii SUA cu privire la Ucraina, afirmă jurnaliștii.

Citește și: Percheziții DNA la Protecția Consumatorului. Blue Air l-a acuzat pe director că a indicat „ce fel de ceasuri scumpe îi plac”

Fox News, sursa pentru propaganda rusească în SUA

Unii dintre acești candidați și-au luat informațiile de la Fox News, cea mai influentă sursă de dezinformare pro-rusă din Statele Unite. După cum arată The Bulwark, moderatorii rețelei de televiziune au etichetat Ucraina ca fiind parazită, au numit apărarea ucrainenilor asupra țării lor un atac asupra Rusiei și au numit războiul „o altă farsă a Rusiei”, ca parte a unui complot condus de democrați.

„Într-o întorsătură bizară a realității care repetă direct propaganda rusă, Conferința de acțiune politică conservatoare a numit teritoriile Ucrainei revendicate de Rusia drept «ocupate de ucraineni», într-un tweet luna trecută. Afișând steagul Rusiei fluturând în fundal, tweet-ul a cerut, de asemenea, încetarea «oferirii de cadouri» din SUA către Ucraina. (Tweet-ul a fost șters ulterior, dar poate fi citit integral aici)”, scrie Foreign Policy.

Candidații republicani – și unii democrați – se alătură acestor idei. Multe mesaje anti-Ucrainei se concentrează pe păstrarea banilor acasă.

J.D. Vance, un candidat republican la Senatul SUA, din Ohio, face campanie pentru încetarea ajutorului pentru Ucraina și tocmai a cerut „negocieri” cu Putin, care, desigur, continuă să insiste asupra dezmembrării Ucrainei.

Mayra Flores, o candidată republicană pentru Camera Reprezentanților din Texas, a scris pe Twitter: „Congresul tocmai a votat pentru a trimite încă 12.300.000.000 de dolari în Ucraina! … De ce nu punem pe primul loc interesele Americii?”

Allen Waters, un candidat republican din Rhode Island, a spus: „#AmericaFirst nu #Ucraina. Păstrați Rhode Island în siguranță de conflictul nuclear.”

Ironie pentru ucraineni și laude pentru Trump

Dar candidații repetă și narațiunile de la Kremlin aproape textual. Aceasta include numirea ucrainenilor „naziști”, acuzând Kievul de crime de război, afirmă că Statele Unite au început războiul și învinovățesc Washingtonul pentru distrugerea conductei Nord Stream.

Donnie Palmer, un candidat republican din Massachusetts, l-a lăudat indirect pe Trump, spunând: „ne-a băgat într-un război… a aruncat în aer două conducte, îi sprijină pe naziștii din Ucraina?”

Eric Brewer, candidat republican din Ohio, l-a atacat pe ambasadorul SUA la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, Michael Carpenter: „@USAmbOSCE Carpenter omite contextul operațiunii militare a lui Putin… El ignoră cei 8 ani de crime de război ai Ucrainei și cei 8 ai Rusiei. ani de reținere. Putin a acționat târziu.”

Se răspândește și ironia față de guvernul ucrainean. „Ce oameni de clasă îi angajează guvernul Ucrainei”, a scris pe Twitter Irene Armendariz Jackson, o candidată republicană pentru Camera Reprezentanților, din Texas, cu referire la un diplomat ucrainean care a folosit o insultă ca răspuns la sugestia lui Musk de a preda Crimeea.

Unii candidați au dat vina pentru declanșarea războiului pe aspirațiile Ucrainei pentru intrarea în NATO.

Citește și: Propagandă intensivă, din bani publici, pentru Gabriela Firea la televiziunea soțului Pandele. 6,8 milioane de lei pierderi

Sunt și printre democrați pro ruși

Dintre democrații care s-au alăturat acestei propagande rusești în SUA, de departe cel mai prolific este Geoffrey Young, un candidat din Kentucky. Acesta a postat pe Twitter de aproximativ 680 de ori despre Rusia sau Ucraina, de la 1 august, inclusiv redistribuind informații din rețeaua de propagandă de stat rusă Russia Today sau de la unul dintre cei mai infami propagandiști ai Rusiei, Dmitri Polyanskiy, ambasadorul adjunct al Moscovei la Națiunile Unite, scrie Foreing Policy,

Când nu sărbătorește avansul armatei rusești în Ucraina, Young repetă atacurile Kremlinului asupra NATO și susține narațiunea lui Putin conform căreia ucrainenii sunt „naziști”.

„Din 2014, criminalii de război, agresorii și ucigașii în masă din și de lângă Ucraina au fost în primul rând Washingtonul, NATO, guvernul ucrainean (care a fost o marionetă a SUA) și grupuri de naziști ucraineni”, a scris pe Twitter.

Despre administrația Biden, a scris: „Țara mea este condusă de criminali de război”. În parte din cauza acestor poziții, Young nu a primit sprijin din partea Partidului Democrat.

Continuarea în Foreign Policy.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Explozie la un bloc din Craiova. Un etaj s-a prăbușit. O femeie a murit | VIDEO

Explozie la un bloc din Craiova, în urma căreia...

Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar

Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar. Greșeala a...

Poliția de Frontieră a primit două drone pentru combaterea traficului de țigări | Ordinea.ro

Poliția de Frontieră a primit două drone pentru combaterea...

Un document secret al rușilor a ajuns pe mâna occidentalilor | Aktual24

Un document secret al rușilor a ajuns pe mâna...