vineri, 20 mai 2022
AcasăLa ziAdunarea plenară a Conferinței privind Viitorul Europei, vineri, la la Strasbourg

Adunarea plenară a Conferinței privind Viitorul Europei, vineri, la la Strasbourg

Vineri, de la 17:00 (ora României), la sediul Parlamentului European de la Strasbourg va avea loc reuniunea adunării plenare a Conferinței privind Viitorul Europei.

În urma celor două grupuri de dezbatere din Florența și Varșovia, au fost adoptate 90 de recomandări, ce urmează a fi prezentate și discutate în cadrul acestei adunări plenare. Discuțiile se vor axa pe prezentarea recomandărilor de către cetățenii europeni și panelurile naționale aferente, organizate în două prezentări, dar vor fi și dezbateri distincte referitoare la democrația europeană.

Urmăriți dezbaterea live (de la 17:00, ora României) AICI!

Cele două grupuri de dezbatere care și-au finalizat până acum recomandările au reunit fiecare câte 200 de europeni cu vârste diferite, din medii diverse, provenind din toate statele membre, care s-au întâlnit (față în față și la distanță) pentru a discuta și a adopta recomandări cu privire la provocările prezente și viitoare pe care le întâmpină Europa.

Grupul de dezbatere privind „Democrația europeană/Valori și drepturi, statul de drept, securitate” a adoptat 39 de recomandări în cadrul sesiunii sale finale găzduite de Institutul Universitar European din Florența (Italia), în luna decembrie. Grupul care a dezbătut pe tema „Schimbări climatice și mediu/Sănătate” a fost găzduit în ianuarie de Colegiul Europei din Natolin și de orașul Varșovia (Polonia), unde a finalizat 51 de recomandări din domeniul său de competență. Aceste 90 de recomandări, împreună cu recomandările aferente ale grupurilor naționale de dezbatere ale cetățenilor, vor fi prezentate și discutate în cadrul următoarei adunări plenare a conferinței, care va avea loc în perioada 21-22 ianuarie, la sediul Parlamentului European de la Strasbourg (Franța)

Când: Vineri, 21 ianuarie – sâmbătă, 22 ianuarie 2022 (inclusiv reuniuni pregătitoare, grupuri de lucru și reuniuni ale grupurilor politice)

Unde: Parlamentul European de la Strasbourg, cu participare fizică și de la distanță

Deschiderea adunării plenare a conferinței va include, de asemenea, un omagiu adus președintelui Parlamentului European, David Sassoli, care s-a stins din viață la 11 ianuarie. Ordinea de zi completă este disponibilă aici.

Context

În cadrul adunării plenare a conferinței sunt dezbătute recomandările grupurilor de dezbatere ale cetățenilor europeni și cele ale grupurilor naționale, precum și contribuțiile colectate prin platforma digitală multilingvă, grupate pe teme, fără un rezultat prestabilit. Pe bază de consens, adunarea plenară își va prezenta propunerile Comitetului executiv, care va elabora un raport în deplină colaborare cu adunarea plenară și în condiții de maximă transparență. Grupurile de dezbatere au selectat 80 de cetățeni (20 din fiecare grup) pentru a le reprezenta în adunarea plenară a conferinței. Acești reprezentanți și-au preluat funcțiile în cadrul celei de-a doua sesiuni a adunării plenare din 23 octombrie de la Strasbourg. Puteți consulta mai multe informații despre componența, scopul și activitatea adunării plenare și puteți descărca toate documentele relevante pentru weekendul viitor pe pagina web a adunării plenare a conferinței.

Cele patru grupuri de dezbatere ale cetățenilor europeni constituie un proces condus de cetățeni și o piatră de temelie a Conferinței privind viitorul Europei. Deliberările lor iau în considerare contribuțiile cetățenilor colectate din întreaga Europă prin intermediul platformei digitale multilingve și al evenimentelor organizate în statele membre, susținute de prezentări ale unor cadre universitare importante și ale altor experți.

Toți europenii pot continua să contribuie la dezbatere prin intermediul platformei digitale multilingve.

Sursă: Parlamentul European

Citește și: Nicușor Dan: „PSD să se pronunțe. Fie susţine această manifestaţie care paralizează oraşul, fie îi retrage sprijinul politic lui Petrariu (presshub.ro)!

Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE