Aeroporturile din estul ţării, singurele care au depăşit nivelul de trafic de dinaintea pandemiei

Data:

Anul 2022 s-a încheiat, consemnând un record peste aşteptări în privinţa traficului de pasageri pe Aeroportul Iaşi. A fost depăşit pragul de 1,5 milioane, un salt de peste 15 la sută faţă de recordul precedent, marcat în 2019.

Revenirea aerogării ieşene este atipică în comparaţie cu celelalte aeroporturi din România, care încă nu au ajuns la nivelul din 2019. Şi celelalte aeroporturi din Moldova au consemnat anul trecut trafic mai mare decât în 2019: Suceava a ajuns la o performanţă anuală de 764 de mii de pasageri (peste 70 la sută), iar Bacăul, deşi lovit de dispariţia Blue Air, a reuşit să asigure îmbarcarea şi debarcarea a peste 556 de mii de pasageri (20 la sută creştere).

Asta n-a fost însă suficient să imprime traficului de pasageri naţional o creştere peste nivelul din ultimul an dinaintea pandemiei: 21 de milioane faţă de 23,2 milioane de călători.

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Peste 30.000 de pacienţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, după restricţiile impuse de pandemia de COVID

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Aeroportul Iași / Facebook)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Prea mulți români nu știu ce trebuie să facă un primar. De aceea sunt ușor de păcălit

„Uite ce frumos aranjează Chirica grădinile, a renunțat la...

Încep lucrările la Filarmonica Iași, după o aşteptare de peste 15 ani

Încep lucrările la Filarmonica Iași, după o aşteptare de...

Comunitatea Declic a primit Premiul GDS pe anul 2023

Comunitatea Declic a primit Premiul GDS pe anul 2023....