Afacerea imobiliară a „băieţilor deştepţi” apropiaţi de PNL, aprobată în Consiliul Local Iași

Data:

O firmă va construi un ansamblu rezidenţial cu până la 12 etaje pe un fost teren public (3.370 mp) din Cicoarei, după ce a dat la schimb Primăriei Iași o altă suprafaţă (1.281 mp) pe care nu putea construi nimic.

Proiectul imobiliar a fost unul dintre cele mai controversate din istoria recentă a CL: schimbul de teren a intrat de cel puţin cinci ori în plen (2019), DNA a deschis o anchetă penală imediat după aprobare (clasată, între timp), iar Planul Urbanistic Zonal (PUZ) a stat pe „stand by” circa şapte luni până să intre la un vot final în CL, în condiţiile în care în trei situaţii a fost amânat sau respins. Nu a fost cazul şi ieri: proiectul a fost aprobat prin voinţa alianţei PNL-PMP (la precedentele şedinţe, un consilier PNL a absentat, iar proiectul nu a putut fi votat).

Pe liberali nu i-a mai interesat că blocurile de 12 etaje vor fi aproape de construcţii cu regim mic de înălţime, nu şi atunci când în compania-beneficiar este asociat fiul unuia dintre cei mai influenţi lideri locali ai PNL (primarul Dan Niţă de la Miroslava).

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

Citește și: 37 de pagini de modificări, aduse în ultimul moment compensării facturilor la energie

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

CJ Bihor vrea să amenajeze peste 300 de kilometri de piste pentru bicicliști

Consiliul Județean Bihor a aprobat vineri depunerea spre finanțare...

Matineu cu muzică barocă, la Ateneul Român

Filarmonica „George Enescu” invită publicul în 17 decembrie, la...

Cum împacă orașele mari din România iluminatul festiv și factura la curent electric

Românii se confruntă cu o perioadă complicată din punct...