AKTUAL24: Ucraina a introdus în serviciu drone echipate cu inteligență artificială de o eficiență uimitoare

Data:

Ucraina a introdus în serviciu drone SAKER SCOUT de ultima generație, produse intern, echipate cu tehnologie de inteligență artificială (AI) și optică avansată, promit să sporească eficacitatea trupelor ucrainene prin detectarea țintelor inamice ratate adesea de ochiul uman, chiar și atunci când sunt ascunse sub camuflaj, relatează Kyiv Post.

Ministerul Apărării a dat oficial undă verde introducerii unui sistem avansat de drone pentru Forțele Armate ale Ucrainei (AFU).

Folosind optică avansată și tehnologia AI, sistemul dronei detectează și identifică în mod autonom echipamentul inamic, chiar și atunci când este ascuns sub camuflaj, și transmite instantaneu aceste informații critice, inclusiv coordonatele de geolocalizare, către posturile de comandă pentru luarea rapidă a deciziilor.

Noul sistem reduce riscurile asociate cu erorile umane, deoarece operatorii nu pot discerne întotdeauna toate detaliile.

Citește și: Trei BMW-uri noi ale Poliției, implicate în accidente rutiere în primele 6 luni de folosință

Sistemul de drone SAKER SCOUT cuprinde o dronă de recunoaștere și mai multe drone kamikaze de tip FPV, care pot fi coordonate de drona echipată cu AI. Sistemul are o rază de zbor de până la 10 kilometri.

Drona poate fi echipată cu optică în infraroșu pentru operațiuni pe timp de noapte, folosește un sistem de ghidare inerțial pentru a spori rezistență împotriva războiului electronic (EW) și se integrează perfect cu toate sistemele de conștientizare a situației/legături de date disponibile în AFU.

Citește și: Cât de alterate pot fi alimentele din galantare, la supermarket? Precizările instanţei într-un proces

„Coordonatele geografice ale echipamentului adversarului sunt transmise automat la sediu”, au declarat dezvoltatorii, anul trecut, pentru publicația poloneză Oneț.

Fiecare dronă din sistem poate transporta până la patru muniții, pe care le poate aruncă de la o altitudine de aproximativ 100 de metri, acoperind distanțe de 10-15 kilometri în timpul unui singur zbor. De obicei, prima bombă servește drept test, permițând ajustări pentru o lovitură mai precisă cu a două bombă.

Articolul integral, în Aktual24!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursă foto: Aktual24

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mesajul delirant al lui Steven Seagal la învestirea lui Putin: „Viitorul va fi cel mai bun cu el” – VIDEO | Aktual24

Actorul american Steven Seagal și-a făcut apariția în Rusia, la Moscova, cu ocazia celei de-a cincea...

NATO, UE și SUA consideră iresponsabile exercițiile nucleare din Rusia

NATO, UE şi SUA au calificat luni drept iresponsabile...

Inteligența artificială îi ajută pe cercetători să identifice evreii uciși în Holocaust

Cercetători din Israel apelează la inteligenţa artificială (AI) pentru...