Ales local din Iași, scos din cursa pentru Primărie. A pierdut definitiv procesul cu ANI

Data:

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a întors joi decizia luată acum un an de Curtea ieşeană de Apel, considerând că Răzvan Timofciuc, consilier local USR la Iași, s-a aflat în conflict de interese în două rânduri, când a votat în plenul Consiliului Local numirea soţiei sale în Consiliul de Administraţie al colegiului „Octav Băncilă”.

Sentinţa îi complică lui Timofciuc viitorul politic, acesta fiind înscris în cursa internă din USR pentru desemnarea viitorului candidat la funcţia de primar al municipiului.

În decembrie 2021, Agenţia Naţională de Integritate l-a inclus pe Timofciuc pe o listă de 26 de aleşi locali în cazul cărora fusese constatată starea de incompatibilitate, conflictul de interese sau fuseseră sesizate organele de urmărire penală.

Timofciuc era acuzat că în mandatul anterior de consilier participase la deliberarea şi adoptarea a două hotărâri ale CL privind nominalizarea reprezentanţilor instituţiei în consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ preuniversitar pentru anii şcolari 2018-2019 şi 2019-2020. Faptul a fost considerat ca o încălcare a regimului conflictului de interese administrativ.

Continuarea în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Ce trebuie să faci dacă ai poliță RCA la Euroins

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Răzvan Timofciuc / Facebook)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Constituția centenară

La sfârșitul acestei săptămâni se împlinesc 100 de ani...

Aktual24: Cotele la pariuri privind viitorul președinte al României. Geoană stă cel mai bine, Simion apare pe locul 6, Firea e pe 10

O casă de pariuri oferă clienților posibilitatea de a-și încerca norocul și în privința alegerilor prezidențiale. Cei mai mulți cred că Mircea Geoană va fi viitorul președinte al României.

Centru de Prevenție COVID-19 și alte Boli Infecțioase, înființat de UBB Cluj

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca înființează „Centrul de Prevenție COVID-19 și alte Boli Infecțioase”, în cadrul programului UBBMed.

Profesor de matematică, lăsat fără bani de un puşti, prin telefon

A încercat să-i învețe matematica pe unii deținuți, dar a căzut victimă unui hoț în vârstă de numai 15 ani. Este pățania unui botoșănean, cadru didactic la o unitate de învățământ special, care a rămas fără bani în cont, după ce și-a pierdut telefonul mobil.