​Ambasada Ucrainei la București îndeamnă românii să semneze o petiție pentru redenumirea străzii pe care se află Ambasada și Consulatul Rusiei. Ce nume au propus ucrainenii

Data:

Ambasada Ucrainei la București îi îndeamnă pe români să semneze o petiție pentru redenumirea unei părți a Şoselei Pavel D. Kiseleff, unde este situată Ambasada Rusiei în Bucureşti, în „Şoseaua Ucraina”.

Potrivit Ambasadei Ucrainei, „aceasta ar fi o acțiune simbolică de sprijin al poporului ucrainean, care își apără independența în războiul declanșat de Rusia”.

„Ambasada Ucrainei în România împreună cu Uniunea Ucrainenilor din România s-a adresat către Primarul General al Municipiului București, Nicușor Dan, și Primărie cu rugămintea de a se alătura altor capitale din Europa și America și de a examina posibilitatea redenumirii unei părți a Șoselei Pavel D. Kiseleff, pe care se află Ambasada federației ruse în România, în Șoseaua Ucraina.

Campania Strada Ucrainei este adresată către întreaga lume să facă Ucraina o parte a capitalelor sale. Organizatorii acestei campanii văd această inițiativă ca o modalitate foarte puternică de a răspunde încercărilor rusiei și ale lui Vladimir Putin de a anula de distruge Ucraina și cultura ucraineană. Proiectul urmărește să construiască o coaliție globală bazată pe efortul care a fost deja întreprins în mai multe țări. De exemplu, Albania a redenumit o parte a străzii pe care se află Ambasada rusiei în „Strada Ucrainei Libere”, Lituania a redenumit strada respectivă în „Strada Eroilor Ucraineni”, Letonia a redenumit strada în „Strada Ucrainei Independente” și Norvegia a redenumit piața din fața Ambasadei rusiei în „Piața Ucrainei”. Săptămâna trecută, Toronto, Canada s-a alăturat partenerilor europeni prin instalarea semnelor „Ucraina Liberă” de-a lungul fațadei Consulatului rusiei de pe St. Clair Avenue. Această zonă va fi numită acum „Piața Ucrainei Libere” cu titlu onorific. Între timp, locuitorii din Atena, Washington și Lisabona la fel s-au adresat consiliilor locale cu ideea de redenumire a străzilor”, a transmis Ambasada Ucrainei, printr-un comunicat de presă.

Site-ul campaniei www.uastreet.world conține link-uri către petiții de redenumire a străzilor pe care se află ambasadele și consulatele Rusiei din 53 de orașe din 34 de țări din întreaga lume, dar lista va fi extinsă pe măsură ce campania se dezvoltă, potrivit reprezentanților Ambasadei Ucrainei la București.

Citește și: Rusia anunță reducerea „drastică” a activităților militare în Kiev și Cernihiv și vede posibilă o întâlnire Zelenski – Putin

PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cât de căutată este limba rusă în anul 2022. În județul Iași mai sunt șapte profesori

Limba rusă era materie obligatorie în aproape toate școlile...

Generalul (r) Ben Hodges: Mobilizarea parțială, următorul pas spre o catastrofă tot mai mare pentru Rusia

Într-un interviu pentru Europa Liberă, generalul american (r) Ben...

Ministrul Educației spune că dezvăluirea PressOne despre plagiatul său are ca scop „blocarea legilor educaţiei”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni referitor la...

11 birouri de înrolare din Rusia, incendiate după anunțul privind mobilizarea militară

Începând din 21 septembrie, când Vladimir Putin a anunțat...