​Rusia anunță reducerea „drastică” a activităților militare în Kiev și Cernihiv și vede posibilă o întâlnire Zelenski – Putin

Data:

Rusia a anunțat o reducere „drastică” a activității militare în regiunile Kiev și Cernihiv din Ucraina, potrivit Le Figaro, informează G4Media.ro.

„Negocierile privind un acord asupra neutralității și statutului nenuclear al Ucrainei intră într-o dimensiune practică (…), iar pentru a crește încrederea, s-a decis reducerea drastică a activității militare în direcția Kievului și a Cernigovului”, a declarat la Istanbul ministrul adjunct rus al apărării, Alexander Fomin.

Șeful delegației ruse, Vladimir Medinski, a declarat că o întâlnire a liderilor ucrainean și rus, Volodimir Zelenski și Vladimir Putin, precum și a reprezentanților statelor garante ar fi posibilă în cazul unui acord de încetare a ostilităților.

Citește și: VIDEO Apariție a ministrului rus Serghei Șoigu, după două săptămâni de absență: „Concentrarea eforturilor asupra atingerii scopului principal – eliberarea Donbasului”

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Agenția Națională de Integritate îl protejează pe Cătălin Cîrstoiu. Nu răspunde dacă este în incompatibilitate

Agenția Națională de Integritate îl protejează pe Cătălin Cîrstoiu....

Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Fostul primar din Baia Mare ceruse anularea condamnării

Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj...

Percheziţii DNA la CJ Gorj în legătură cu încheierea unor contracte din bani publici

Percheziţii DNA la CJ Gorj. Procurorii anticorupție efectuează joi...