Oxford Analytica, analiză critică despre Iohannis: „Președintele erodează democrația din România”

Data:

Organizația britanică Oxford Analytica, unul dintre cele mai influente la nivel global, a realizat o analiză extrem de critică la adresa președintelui Klaus Iohannis.

Intitulat „Președintele erodează democrația pluralistă din România”, documentul arată că Iohannis se bazează tot mai mult pe serviciile de informații pentru a-și menține puterea.

Analiza mai susține că influența lui Iohannis în regiune este scăzută, în timp ce popularitatea internă e în cădere liberă.

„Iohannis vorbește puțin, iar aparițiile sale publice s-au diminuat constant. Consilierii săi se țin departe de ochii lumii și se crede că provin din domeniul afacerilor și din lumea serviciilor de informații”.

Citește și: Rețeaua care compromite Justiția

„Popularitatea președintelui Klaus Iohannis este acum în cădere liberă, deoarece încercarea sa de a reduce influența parlamentului, permițând epurarea judecătorilor anticorupție și aducând figuri militare în politică, pare să se întoarcă împotriva sa.

Eforturile sale din 2021 de a încheia o coaliție între două partide în mod normal rivale, care dețin majoritatea locurilor din parlament, au subminat politica competitivă și controlul asupra acțiunilor guvernului”, se arată în analiza realizată de Oxford Analytica.

Guvernul Ciucă, în funcție de opt luni, se străduiește să guverneze în mod eficient și depinde de sprijinul unei mass-media semi-captive și al serviciilor de informații, susține organizația.

„Iohannis renunță la rolul sau de mediator intre organele de stat și intre stat și societate.

Temerile sunt tot mai mari că un sistem dezordonat, uneori haotic, dar identitar pluralist, este înlocuit cu o versiune monolitica în care corupția și ineficienta continua să prospere, dar fară controale și echilibre semnificative”, menționează documentul.

Citește articolul integral pe G4Media.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(SURSA FOTO: presidency.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. Deocamdata , mai toti cei care s-au opus politicilor Presedintelui au pierdut partida . Ultimul discurs al lui Henry Kissinger , cel atit de contrazis de Zelenski ,discurs ce il indeamna pe Biden sa nu ii distruga munca de o viata ,incepe sa capete contur .Probail stiti cu totii cine conduce Oxford Analytica . Sa nu uitam totusi . Liderul acestei parti de lume ,asa cum afirma daunazi doamna Harris ,participarea alaturi de Macron si Scholz la vizita din Kiev , presupusa nominalizare la sefia NATO, oferirea Romaniei a denumirii de HUB al Bunavointei , ajutorul imens oferit Ucrainei ca parte a transporturilor de armament si de cereale , nominalizarea generalului Ciuca in functia de Premier , cistigarea tuturor situatiilor in care anumiti sefi de Partide doreau sa il inlature de la putere , oferirea sprijinului prezidential ce aduce Rep. Moldova pe un traseu de aderare la UE ,punerea in functiune a ceea ce numim viitorul unei Romanii educate , multumirile tuturor reprezentantilor de seama din Europa si din Ucraina raportate la atitudinea democratica a Presedintelui Romaniei , aducerea in tara a Batalionului de lupta sub comanda francilor si a sistemului antiracheta Mamba , toate la un loc si multe altele fac imaginea Presedintelui .Este stiuta si atitudinea ce tine de respectarea prerogativelor constitutionale peste care Presedintele Iohannis nu poate trece .Vor aparea din ce in ce mai multe astfel de interpretari eronate in Media pe masura ce se doreste ca impactul deciziei Presedintelui in alegerile din 2024 sa fie cit mai mic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată: Sunt nevinovată, dar nu mai candidez

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată. Flavia Boghiu...

Judecătorii au respins candidatura primarului localității din care face parte satul Viscri

Judecătorii au respins candidatura primarului localității din care face...

Iulian Dumitrescu candidează pentru un nou mandat, deși este acuzat de luare de mită

Iulian Dumitrescu candidează pentru un nou mandat de preşedinte...

Parlamentul European aprobă primele norme ale UE privind combaterea violenței împotriva femeilor

Primele norme ale UE privind combaterea violenței împotriva femeilor...