Cum și-a dat șeful CJ Iași lui însuși o pădure la Bârnova când era ministrul Pădurilor

Data:

Suprafețe retrocedate unor moștenitori au fost rapid puse în posesie de Primăria Bârnova după ce membrii familiei Alexe au devenit mandatarii celor care făceau revendicările. Fulgerător, după punerile în posesie, terenurile erau vândute președintelui CJ, prin fratele acestuia, Florin.

Faptele s-au petrecut în mare viteză în ultimii 4 ani: practic sora lui Costel Alexe ajungea să vândă un teren valoros din Bârnova fratelui ei, Florin Alexe.Pe drepturile succesorale, clanul liderului PNL a plătit infima sumă de 2.000 de euro, de 50 de ori mai puțin decât prețul real. O pădure de peste 1 ha a fost singura retrocedare din comuna Bârnova din ultimii 10 ani.

Actele, făcute rapid după ce familia Alexe a devenit reprezentantul legal al proprietarului.La acea dată, Costel Alexe era chiar ministru al Mediului, retrocedarea fiind avizată de minister.

Șeful Comisiei Locale era primarul Mihai Bălan, care s-a transferat de la PSD la PNL după realizarea tranzacțiilor, sub bagheta președintelui Costel Alexe. „Munte de bani”. Este expresia favorită a tânărului Costel Alexe (39 de ani), președintele Consiliului Județean Iași, pe care o rostește în orice context vede o oportunitate de înavuțire.

Citește și: După un vot al fostului CSM, dosarele de corupție pot fi direcționate discreționar

Ultimele lovituri imobiliare: 2.741 mp arabil + 1,08 ha pădure + 5.000 mp livadă. Toate cele trei proprietăți sunt în Bârnova, la maxim trei kilometri de fostul han Trei Sarmale. Amplasate excelent, livada cu deschidere la drumul județean, celelalte la câteva sute de metri depărtare, terenurile au acum o valoare de piață de aproximativ 500.000 de euro.

Sunt cele mai recente descoperiri pe care REPORTER DE IAȘI le-a făcut în legătura cu averea clanului Alexe. În ultimii 15 ani, aflat în serviciul public la Oficiul de Cadastru Iași, ca deputat, ministru și președinte al Consiliului Județean, Costel Alexe și neamurile sale au acumulat o avere de peste 3 milioane de euro.

O rețea sofisticată de frați, cumnați, fini și cumătri a cărei putere și influență au crescut direct proporțional cu ascensiunea lui Costel Alexe în politică. Este povestea unei familii modeste din Adjud care s-a îmbogățit la Iași folosind politica drept trambulină. Procurorii DNA i-au trimis în judecată, în mai multe dosare, pe Alexe și ai săi pentru infracțiuni conexate cu avuția lor.

Promisiune de vânzare: teren luat cu doar 2.000 de euro

În iulie 2021, s-a încheiat un contract de vânzare – cumpărare între Constantin Grigorescu Arghiropol și Florin Alexe, unul dintre frații liberalului Costel Alexe. Obiectul: un teren arabil de 2.741 mp în Bârnova.

Investigația completă poate fi citită pe site-ul Reporter de Iași.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related