Astăzi începe vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor între 5 și 11 ani

Data:

Vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani a început în această dimineață în România.

În platforma de programare sunt configurate 220 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel național.

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru. De asemenea, Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV) este optimizat și permite procesarea datelor pentru această categorie eligibilă la vaccinare.

Sunt obligatorii acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către reprezentantul legal al minorului și efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor; modelele sunt disponibile și pe platforma națională de vaccinare: vaccinare-covid.gov.ro/formulare-si-chestionare/ 

Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty  este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile; administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile;

Dacă se inițiază vaccinarea la copiii care împlinesc 12 ani între administrarea celor două doze, aceștia continuă schema de vaccinare cu doza pediatrică de 10 µg.

Vaccinul Comirnaty produs de compania Pfizer/ BioNTech este deja aprobat pentru administrarea la populația de peste 12 ani.

Astfel, în urma finalizării evaluării datelor științifice a rezultat că raportul beneficiu/risc este pozitiv, mai ales la copiii care au comorbidități și care prezintă un risc crescut de a dezvolta forme severe ale infecției cu SARS-CoV-2.

Reglementările menționate se bazează pe studiile de siguranță și recomandările care arată că răspunsul imun rămâne maximal pentru beneficiari în cazul administrării vaccinului Comirnaty. Studiul realizat la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani a arătat că răspunsul imun la Comirnaty administrat la o doză mai mică (10 µg) a fost comparabil cu cel observat la doza mai mare (30 µg) administrată celor peste 16 ani (măsurat prin nivelul de anticorpi împotriva SARS-CoV-2).

Citiți și: Românii care nu se vaccinează și-ar putea pierde dreptul de a munci în Germania

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Topul celor mai mari pensii din România: cea mai mare depășește 100.000 de lei lunar

Topul celor mai mari pensii din România: cea mai...

Alegerile pentru funcția de rector la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, la un pas de a nu mai avea loc

Alegerile pentru funcția de rector la Universitatea „Alexandru Ioan...

Primărie răscolită cu şantaje politice – elevă trimisă momeală în scop politic

Primărie răscolită cu şantaje politice - elevă trimisă momeală...

O româncă designer pentru celebrul brand Adidas

O româncă, designer pentru celebrul brand Adidas. Ea a...