„Auchan fără casieri”, exploatată politic de George Simion. Propaganda antieuropeană și reacția lui Godină

Data:

O postare pe Facebook a lui Marian Godină a stârnit un val de discuții despre faptul că Auchan a decis să renunțe la casele de marcat cu casieri, în favoarea sistemelor cu scanare de către clienți a produselor cumpărate.

La scurt timp, subiectul a fost preluat de către liderul AUR George Simion, care a cerut un boicot și care a direcționat dezbaterea spre încă o campanie împotriva multinaționalelor și a „explotatorilor” europeni ai românilor.

Ulterior, polițistul Marian Godină s-a delimitat de George Simion, dar mesajul a luat viteză oricum.

Nemulțumirea lui Marian Godină

Compania Auchan a anunțat la sfârșitul lunii trecute că a început „remodelarea liniilor de case din magazine” și construirea unui parcurs 100% self check-out pentru clienți. Practic, casele de marcat nu vor mai fi deservite de casieri. Clienții își vor scana singuri produsele și vor plăti la final la aparate automate. Compania a mai anunțat că actualii casieri din magazine se vor ocupa de consultanță și suport pentru clienți de la casele self-service.

Decizia Auchan a devenit o temă de dezbatere publică, au apărut comentariile și postările pe acest subiect, mulți oameni criticând decizia Auchan de a renunța la casieri.

Dar tema a devenit virală în momentul în care polițistul influencer Marian Godină, care a criticat sâmbătă, într-o postare pe Facebook, decizia rețelei de magazine. Godină consideră că, renunțând la casieri, retailerul îi transformă pe clienți în casieri.

„Ultima dată când am mers (la Auchan – n. red.), am observat că nu mai există case. Aveam ditamai coșul plin ochi cu tot felul de produse pe care am realizat că va trebui să le scanez. Aveam opțiunea să abandonez coșul așa plin cum era și să îmi văd de treabă, dar nu am făcut-o gândindu-mă că un om va trenui să așeze la loc toate produsele alea adunate de prin tot magazinul.

Citește și: Care este salariul „corect” pe care ar trebui să îl ofere o multinațională în România

M-am apucat să le scanez singur, stângaci, pentru că eu nu sunt casier, dar Auchan a ținut să mă transforme în unul. Nu știu ce s-a întâmplat cu acele doamne care lucrau la case, nu știu dacă au fost disponibilizate, dar sigur prin metoda asta magazinul face economie. 

Economie care, cel mai probabil, se traduce în profit, cel puțin eu așa o văd. Adică dăm afară casierii și îi punem pe clienți să fie casieri pentru noi, gratis. Măcar de erau produsele mai ieftine, dar sunt la fel ca înainte. Așadar, eu nu vreau să fiu casier gratuit pentru nimeni, nici pentru Auchan, nici pentru mine. Aaa, că se întâmpla să intru în ditamai magazinul doar pentru câteva produse, îmi și conveneaau casele alea unde îmi scanam singur o apă și un bax de scutece, dar când aveam un ditamai coșul plin preferam să stau la o casă clasică”, a scris Marian Godină.

Citește și: Care este salariul „corect” pe care ar trebui să îl ofere o multinațională în România

George Simion și tema explotatorilor

După ce Marian Godină a făcut 22.000 de like-uri și 1.300 de distribuiri pe Facebook al mesajului său, tema a fost preluată a doua zi și de liderul AUR, George Simion, care a acuzat Auchan și „corporațiile” că vor să elimine locurile de muncă, prin digitalizarea excesivă și înlocuirea angajaților prin proprii clienți.

Simion a cerut populației să boicoteze Auchan și magazinele unde sunt eliminați angajații în favoarea „caselor self-service” sau unde se dorește așa ceva.

„Auchan, ca și ceilalți retaileri veniți în România, realizează profituri uriașe și în mare parte, externalizează acești bani către țările lor. Când le-am criticat practicile, ni s-a replicat că punem în pericol locurile de muncă pe care le-au creat. Acum, după ce au luat banii românilor, iată că tocmai CORPORAȚIILE vor să elimine și locurile de muncă, prin digitalizarea excesivă și înlocuirea angajaților prin proprii clienți.

Totul este doar despre intenția unora de a-și spori profiturile prin transformarea clienților români în angajați neremunerați ai „investitorilor strategici”. Adică și cu banii luați și slugi!

De aceea, aceste atitudini trebuie sancționate și îi invit pe toți românii să BOICOTEZE Auchan și magazinele unde sunt eliminați angajații în favoarea „caselor self-service” sau unde se dorește așa ceva”, a scris George Simion.

Marian Godină se delimitează de AUR. Prea târziu

După postarea liderului AUR, Marian Godină a transmis un nou mesaj în care a precizat că nu are nicio legătură cu punctul de vedere al lui Simion și nu susține mesajul radical al acestuia.

„Mi s-a atras atenția într-un comentariu că liderul partidului AUR, dl George Simion, tocmai a avut o postare în care cere românilor să boicoteze magazinele Auchan.

Țin să menționez că nu am nicio legătură cu acest domn și mă îngrijorează profund faptul că s-ar putea interpreta că eu și dl Simion avem păreri similare. De altfel, eu nu am cerut nimănui să boicoteze acest magazin și nici nu mi-aș permite să o fac, ba chiar am precizat că deciziile aparțin fiecăruia.

Citește și: IKEA răspunde la avalanșa de critici privind salariile mici oferite la Timișoara

Ba mai mult, am spus și că e posibil să mai fiu văzut prin magazinele Auchan pentru eventuale cumpărături. Consider că dl Simion nu face altceva decât să se cațere pe un subiect din care a simțit că poate suge niște capital politic și vreau să mă delimitez clar de convingerile, părerile și practicile acestui domn, precum și de ale oricărui alt partid politic din România, întrucât nu am nicio legătură cu vreunul”, a declarat Marian Godină.

Citește și: CNAIR a cârpit cu prăjini un pod din Vrancea, care stă să cadă (FOTO)


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Inquam Photos / Cornel Putan)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Premieră la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad: alegeri de rector în 2 tururi

Premieră la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, care permite...

Franța s-ar putea ciocni direct cu Rusia dacă frontul ucrainean se prăbușește

Franța s-ar putea ciocni direct cu Rusia dacă frontul...

Ce spune Comisia Europeană despre candidatura Ramonei Chiriac pe listele PSD-PNL pentru europarlamentare

Ce spune Comisia Europeană despre candidatura Ramonei Chiriac, șefa...

Înșelăciune prin metoda „spoofing”

Înșelăciune prin metoda „spoofing”, anchetată de Poliția Română, care...