Balul Vienez revine la Timişoara, după o pauză de doi ani

Data:

Cea de-a IX-a ediţie a Balului Vienez revine, joi seara, pe scena Teatrului Naţional din Timişoara, după o pauză de doi ani.

Evenimentul caritabil a ajuns să fie nelipsit de pe Agenda culturală a oraşului în prag de sărbători, fiind organizat în parteneriat cu Consulatul Austriei la Timişoara şi desfăşurându-se sub Înaltul Patronaj al Ambasadei Austriei. Balul Vienez de la Timişoara este recunoscut la nivel internaţional de către Primăria din Viena.

„După o pauză de doi ani, ne bucurăm să fim din nou împreună pentru a onora tradiţia şi a investi în viitor. Balul Vienez nu este doar un eveniment de o seară, ci un program de trei luni în care aducem împreună cultura, tinerii şi generozitatea. În cei 10 ani de existenţă, acest proiect a crescut reuşind în fiecare an să mărească amploarea impactului la nivel de comunitate. Prin implicarea în proiectele partenerului caritabil al evenimentului, United Way România, încercăm să oferim o şansă la educaţie pentru 850 de copii care nu au această oportunitate”, a declarat iniţiatoarea acestui eveniment, avocatul Ioana Haţegan, într-un comunicat remis Agerpres.

Citește și: Școala de azi este societatea de mâine

În fiecare an, pe lângă prezenţa nelipsită a orchestrei Spirit of Vienna, care vine special din capitala Austriei pentru acest eveniment, invitaţi speciali sunt artişti români care cântă pe marile scene ale lumii.

Anul acesta, pe scena Balului Vienez de la Timişoara va urca soprana Cella Costea, solistă a Operei Naţionale din Atena. La secţiunea „Rising stars” care promovează tinerele talente locale, vor participa Sebastian Manning – vioara I (clasa a VII-a) şi Lois Muntean, vioara a II-a (clasa a VIII-a), ambii elevi ai Liceului de Arte ‘Ion Vidu’ din Timişoara.

Programul artistic este oferit de cei 44 de tineri debutanţi, cu vârste între 16 ani şi 24 de ani, şi 23 de copii mini-dansatori (între şase ani şi 12 ani) care au participat la cursurile Academiei BVT şi care se află la cea de-a VI-a ediţie.

Fondată în 2012, Fundaţia Haţegan are ca obiectiv principal formarea şi susţinerea unor comunităţi puternice în Timişoara şi în regiune prin trei linii de programe: comunitate, educaţie şi cultură.

Citește și: Bugetarea participativă nu prea funcționează în București. Analiză CRPE

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Balul Vienez de la Timișoara / Facebook)

spot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Reduceri semnificative de prețuri la Petrom în prima zi de minivacanță

Minivacanța de 1 decembrie începe cu ieftiniri la Petrom,...

Românii mai așteptă cu ridicarea vizelor pentru SUA. Aurescu are o soluție

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că a...