Bătrâna din Ucraina care a doborât cu murături o dronă chiar există. „Erau gogonele, nu castraveți”

Data:

O bătrână din Ucraina chiar a doborât o dronă cu un borcan de murături. Identificată de reporterii de la publicația Liga.net.ua, femeia a făcut o rectificare: nu erau castraveți murați, cum s-a spus inițial, ci gogonele.

Liga.net.ua, un site de știri ucrainean, a vorbit cu Olena, femeia din Kiev care a doborât drona aruncând după aparat cu un borcan de murături. Informații despre fapta femeii au apărut inițial pe rețelele de socializare, au devenit virale și s-au creat inclusiv meme la temă.

Olena chiar există. Și a povestit jurnaliștilor cum s-a luptat cu drona, din balconul ei.

„Era amurg, soarele încă nu răsărise. Elena stătea pe balcon și fuma: «Văd ceva ce plutește încet. La început am crezut că cioara a fost bătută. Și apoi am auzit un bâzâit.»

Nu mai văzuse niciodată o dronă de aproape. Totuși, auzind sunetul, și-a dat seama: în fața ei cu siguranță nu este o pasăre”, au scris jurnaliștii de la Liga.

Nu a avut ceva mai rapid la îndemână

Olena a decis să acționeze, dar nu a găsit altceva mai bun în casă decât borcanul în cauză.

Ar fi găsit ceva mai potrivit în apartament de aruncat într-un dispozitiv inamic. Dar s-a gândit că, până va alerga în cameră și se va întoarce, va pierde timpul – drona ar putea dispărea. În schimb, borcanele stăteau sub scaunul ei.

Așa că Olena a apucat un borcan și a aruncat din toate puterile:

„Probabil de frică. Pentru că mi-a fost frică. Și dacă încep să tragă în mine de acolo? Ce păcat de roșiile alea… Nu știu de unde au apărut fabulații că aș fi folosit castraveți”, a povestit Olena.

Și-au acoperit urmele

De teamă să nu fie descoperită, femeia și soțil ei au luat rămășițele dronei și le-au împrăștiat în mai multe coșuri de gunoi: „Pentru că nu înțeleg electronica asta. Poate lasă urme, poate transmite locul”, s-a spovedit Olena.

Fotografiile unui recipient spart cu murături se răspândesc și pe internet, ca și cum ar confirma legenda. Olena spune că pozele sunt false. Nu a făcut fotografii cu borcanul ei cu roșii, spart: „Nu era momentul să faci fotografii”.

O zi mai târziu, Elena a vorbit cu fostul ei soț, care locuiește în apropiere. El i-a spus că a văzut o altă dronă. „Am întrebat ce a făcut. A spus – nimic, a închis draperiile”.

Totuși, trebuie menționat că drona nu era militară, ci una obișnuită, folosită și de civili. Potrivit Olenei, a fost lansată de jefuitori care cautau apartamente fără proprietari:

„O vecină a observat tineri bănuiți, iar când a început să întrebe cu voce tare cine sunt și de unde au venit, au fugit repede”, a povestit femeia.

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán | SONDAJ

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán,...

SUA testează un tanc dronă, care operează eficient noaptea | Aktual24

SUA testează un tanc dronă, a anunțat Agenția americană...

SUA solicită vânzarea forțată a TikTok, iar UE inițiază noi proceduri împotriva acesteia

SUA solicită vânzarea forțată a TikTok, în condițiile în...

Zelenski rămâne cel mai popular lider european. Într-o țară din UE Putin este apreciat

Zelenski rămâne cel mai popular lider european, aproape jumătate...