Biserica fortificată din Vermeș – Bistrița Năsăud, în pericol de a se dărâma

Data:

O nouă bucată din acoperișul Bisericii Reformate din satul Vermeș, județul Bistrița-Năsăud, s-a prăbușit, după ce, în primăvara acestui an a căzut o altă bucată.

Președintele Forumului Democrat al Germanilor din România – filiala Bistrița-Năsăud, Cristian Roth-Gross, atrage atenția pe pagina sa de Facebook asupra deteriorării monumentului istoric de Clasă A (monumente de importanță națională).

„Din păcate, o parte a acoperișului bisericii din Vermeș s-a prăbușit. Rămânem însă în continuare optimiști că finalul poveștii va fi unul mai bun. Editare ulterioară – partea la care s-a intervenit toamna asta este în regulă! Voi adăuga niște fotografii cu partea la care a lucrat PIT (Petrus Italus Trust)”, a scris Cristian Roth-Gross pe pagina de socializare.

Reamintim că Asociația Petrus Italus Trust și Ambulanța pentru Monumente au inițiat în acest an un proiect de punere în siguranță a Bisericii evanghelice din Vermeș.

Citește și: Devalizarea Uniunii Tineretului Comunist (UTC), anchetată de DNA. Prejudiciu: 3 milioane de euro în 10 ani

În primăvara acestui an s-a prăbușit o parte din acoperișul care acoperea cât de cât corul bisericii, cel mai important din întreaga construcție pentru că acolo se regăsesc niște fresce care foarte probabil sunt importante.

Din acest motiv, a fost nevoie de o intervenție de urgență, care s-a realizat cu voluntari și din donații, o intervenție reușită în toamna acestui an, iar partea de cor este acum în siguranță sub un acoperiș nou. Din nefericire, restul acoperișului a cedat zilele acestea.

Citește articolul integral pe Saptamana.online


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Cristian Roth Gross / Facebook)

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ipocrizie în prag de alegeri! Discurs schimbat la 180 de grade al șefului PNL Brăila

Ipocrizie în prag de alegeri! Discurs schimbat la 180...

Sondajul RTV în care opțiunile de vot depășesc 100%. Ironii pe rețelele de socializare | Aktual24

Sondajul RTV, realizat de de Sociopol, institut patronat de...