Blocurile de sub blocuri din Craiova – cum fentează dezvoltatorii Primăria cu semnătura instituției

Data:

Sub aparenta legalitate, zeci – dacă nu sute – de apartamente apar de ”nicăieri” deasupra blocurilor nou construite în Craiova. (Extra)locuințele sunt creionate, încă de la început, în așa-zise poduri, fapt care este ușor de observat din schițele tehnice. Deși autorizațiile prevăd clar că blocul trebuie să aibă, spre exemplu, 2 etaje, desenele tehnice, dar și construcția finalizată arată indubitabil că acolo sunt 3 niveluri.

Dar funcționarii Primăriei Craiova le recepționează ca atare, în complet dezacord cu Autorizațiile de Construire. Asta înseamnă că investitorii își pot intabula fără probleme imobilele, cu tot cu locuințele amenajate pe etajele construite în plus. Apartamentele ”fantomă” sunt și cele care le aduc cele mai mari câștiguri. ”Podurile, anterior necirculabile, sunt autorizate eventual ca spații tehnice, iar ulterior devin locuințe. Ele sunt amenajate, de regulă, de la bun început, iar investiția se amortizează de pe urma apartamentelor construite legal. Banii cu care sunt vândute sunt profit 100%. Din ei se dau șpăgile”, explică surse Știricraiova.ro.

Citește și Cartierul construit pe minciuni şi furăciuni, oameni păcăliți

Metoda a fost descrisă recent și de consilierul local craiovean Eduard Cîrceag:

Cum construiesc dezvoltatorii imobiliari etaje în plus cu girul Primăriei Craiova. Simplu, primesc autorizație pentru un P+2 de exemplu, proiectează un bloc de 2 etaje și fac ultimul etaj de 2 ori mai înalt decât un etaj normal sau amenajează o mansardă supradimensionată. După recepția lucrării se cere frumos de la Primărie o autorizație pentru schimbarea destinației acelor “mansarde” care capătă subit ferestre/balcoane și devin noi spații de locuit. Asta aduce dezvoltatorilor câteva sute de mii de euro profit în plus per proiect și le permite să treacă peste limita legală maximă de etaje din zonă.

Este imposibil ca arhitectul șef să nu se prindă la momentul semnării autorizației că acolo vor fi spații de locuit. Cu toate astea semnează”, descrie consilierul ”tehnica”. Continuarea, în ȘtiriCraiova.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Știri Craiova
Știri Craiova
StiriCraiova este un ziar online care oferă informații incisive din mediile de interes ale orașului și județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...