Bolnavii din Botoșani aşteaptă luni de zile pentru a fi consultaţi de un specialist din cauza crizei de medici

Data:

Aproape 5.000 de botoşăneni, lunar, ar putea beneficia de consultaţii gratuite de specialitate în Ambulatoriul Județean. Asta cu condiţia să existe şi medici specialişti. Lipsa acestora din sistemul de sănătate botoşănean face, însă, ca tot mai mulţi botoşăneni să aleagă calea privatului sau a altor judeţe.

Pacienții sunt exasperaţi de listele de aşteptare, iar la unele specialităţi au ajuns să se fac liste de aşteptare chiar şi pentru listele de programări. În ciuda acestei situaţii dramatice, şefii Consiliului Județean vor să facă un ambulatoriu nou de 13 milioane de euro.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Județean de Urgenţă (SJU) Botoșani, în Ambulatoriul de specialitate sunt deservite 22 de specialități medicale, unde acordă consultații 74 de medici. După un calcul sumar, potrivit normelor din contractul cu Casa de Sănătate, lunar ar putea fi consultaţi peste 15.000 de pacienți. În prezent, însă, din cauza lipsei medicilor pe foarte multe specialităţi, sunt acordate aproape 10.000 de consultaţii în Ambulatoriul de Specialitate. Asta în condiţiile în care adresabilitatea pacienţilor continuă să crească.

Citește articolul integral pe Monitorulbt.ro

Citește și: Ministerul Cercetării promovează “Standford”: numele reputatei universități americane, scris greșit de opt ori într-un “buletin informativ” al instituției conduse de Sebastian Burduja, absolvent Stanford

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Monitorulbt.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...