BOTOȘANI Neveste protejate cu angajări politice

Data:

Centrul Județean APIA Botoșani continuă să fie un pol de atracție pentru politicienii care încearcă să se pună la adăpost de schimbările politice. Cel mai recent caz ar fi cel al fostului subprefect al județului, Aneta Gireadă (PNL), care a renunțat în urmă cu câteva zile la funcția de șef al Cancelariei prefectului, pentru a reveni pe funcția de consilier, clasa I, grad profesional superior, în cadrul Compartimentului Impozite și taxe din Primăria comunei Mihai Eminescu. Doar că acest pas ar fi unul intermediar, întrucât Aneta Gireadă ar urma să se transfere în cadrul Centrului Județean APIA Botoșani.

Informațiile au început să circule încă de săptămâna trecută, însă, deși reporterii „Monitorul” au dorit să afle un punct oficial de vedere și din partea Anetei Gireadă, aceasta nu a putut fi contactată. Ba mai mult, deși a fost căutată și la serviciu, la Instituția Prefectului, aceasta a evitat contactul cu jurnaliștii, colegii ei de serviciu invocând că ar fi implicată „în mai multe activități”.

Citește și: Milionară din diaspora, fiica unui liberal, consilieră la ministerele Energiei și Digitalizării. Legătura cu Rareș Bogdan

A venit și și-a dat demisia din funcție”

În schimb, informația a fost confirmată de prefectul Sorin Cornilă (PNL), care a recunoscut că Aneta Gireadă s-a prezentat la el la cabinet încă de vineri, 5 august, pentru a-i aduce la cunoștință că intenționează să renunțe la funcție.

„Dumneaei mi-a spus că a depus o cerere de transfer la APIA încă din luna martie, iar luni a venit și și-a dat demisia din funcție, plecând pe postul de la Primăria comunei Mihai Eminescu. A fost decizia dumneaei”, a spus prefectul Sorin Cornilă, care a recunoscut că după demisia Anetei Gireadă vor urma schimbări și la nivelul cancelariei.

Astfel, de vineri, pe funcția de director al Cancelariei prefectului va fi numită Cătălina Acatrinei, iar Sorin Adronache va trece pe funcția de consultant, Mirabela Dumitru rămânând pe funcția de secretar Cancelarie.

Transfer secret

Pe ce funcție va ajunge Aneta Gireadă la APIA este greu de spus, din cauza secretomaniei care domină în toate instituțiile publice, mai ales atunci când au loc astfel de mutări cu încărcătură politică, titrează MONITORUL DE BOTOȘANI.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related