BOTOȘANI: Penalii judeţului au liber la candidaturi

Data:

Învăţaţi cu scaunul de primar, ori cu cel de consilier sau de parlamentar, mai mulţi politicieni locali riscă să nu mai poată candida la viitoarele alegeri. Asta pentru că, pe 11 octombrie, Camera Deputaților a aprobat două proiecte de lege prin care li se interzice celor condamnați penal să mai candideze pentru funcții publice.

Deocamdată, cele două acte normative nu au fost promulgate și nici publicate în Monitorul Oficial pentru a produce efecte, însă ele au început să provoace deja valuri printre politicieni. Cert este că singurii care riscă să-și piardă dreptul de a mai candida sunt cei aflați sub puterea unei condamnări definitive.

Citește și: Cine este de vină dacă România nu va intra în Schengen

Avocaţii acuză un joc de imagine

Dan Humelnicu, avocat în cadrul Baroului Botoșani și fost senator de Botoșani în legislatura 2008-2012 din partea PDL, este unul dintre cei care cred că totul se va rezuma la un joc de imagine. Fost membru al Comisiei juridice, Dan Humelnicu crede că inițiativele legislative ar fi mai mult „o temă electorală” decât o necesitate.

„În primul rând, vorbim de legi doar în momentul în care acestea sunt publicate în Monitorul Oficial. Până atunci sunt simple discuții.

Continuarea în MONITORUL DE BOTOȘANI.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related