BREAKING Fostul președinte al CJ Neamț s-a predat în Italia. Ionel Arsene are de executat 6 ani și 8 luni de închisoare

Data:

Baronul PSD de Neamț, Ionel Arsene, fost președinte al CJ Neamț până în 16 martie, s-a predat autorităților în Italia.

Arsene a fost condamnat definitiv într-un dosar de corupție, în data de 10 Martie, la șase ani și opt luni de închisoare cu executare. Sentința a fost dată de Curtea de Apel Brașov, după în proces de peste cinci ani. Instanța a dispus și confiscarea sumelor de 80.000 de euro și 80.000 de lei de la inculpat.

Citește și: Pasager în avionul care a aterizat de urgență la București, după ce pilotul a leșinat: „Dumnezeu să-l binecuvânteze pe copilot”

La șase zile după pronunțarea sentinței, în 16 martie, prefectul de Neamț, Vasile Adrian Niță, a anunțat că a semnat încetarea mandatului lui Ionel Arsene de președinte al Consiliului Județean Neamț.

Ionel Arsene ar fi plecat din România, cu avionul, în data de 4 martie, înainte de pronunțarea sentinței, neavând nicio interdicție de a părăsi țara.

De ce a fost condamnat Ionel Arsene

Dosarul penal al lui Ionel Arsene a fost conexat după ce baronul PSD a fost trimis în judecată de DNA în două cazuri. Într-unul dintre dosare a fost acuzat de trafic de influență, după ce, în 2013, pe când era parlamentar și liderul PSD Neamț, ar fi primit 100.000 de euro de la Gheorghe Ștefan „Pinalti”, fost primar PDL în Piatra Neamț, ca să își folosească influența pe lângă conducerea Agenției Naționale de Integritate (ANI), astfel încât ANI să constate incompatibilitatea unui adversar politic.

Citește și: Unde s-ar ascunde Ionel Arsene. Baronul PSD are o casă într-un oraș italian

Vizat era Culiță Tărâță, pe atunci președinte PSD al CJ Neamț. Potrivit DNA, Ionel Arsene a fost denunțat de Pinalti în 2017.

Fostul primar le-a mărturisit anchetatorilor că Arsene a fost cel care a venit cu ideea să-l „aranjeze” pe Culiță Tărâță la ANI, pentru că avea intrare la președintele din acea vreme, Horia Georgescu.

Arsene ar fi avansat și costurile acestui plan: 100.000 de euro.

Banii ar fi urmat să ajungă la Horia Georgescu, atunci președintele ANI, prin intermediul lui Dan Turturică, redactor-șef la România liberă în acea perioadă, și a consilierei lui Horia Georgescu.

În referatul procurorilor DNA se arată și că Pinalti i-ar fi dat alte 15.000 de euro lui Arsene ca să-i dea lui Turturică. În schimbul banilor, jurnalistul urma să publice articole denigratoare pentru Culiță Tărâță în România liberă.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...