Cadru comun pentru serviciile mass-media pe piața internă

Data:

Luni, Comisia pentru cultură și educație (CULT) a Parlamentului European a avut luni o primă discuție cu privire la propunerea Comisiei Europene de Lege europeană privind libertatea mass-media, un regulament de stabilire a unui cadru comun pentru serviciile mass-media pe piața internă și de modificare a Directivei privind serviciile mass-media audiovizuale.

Amănunte, AICI (VIDEO)!

Jurnaliștii sunt supuși unor presiuni tot mai mari

Deși libertatea de exprimare și libertatea de informare sunt garantate de Carta drepturilor fundamentale a UE, jurnaliștii sunt supuși unor presiuni tot mai mari.

Între 2006 și 2020, peste 1.200 de jurnaliști au fost uciși pentru că au relatat știri și au adus informații publicului. În nouă din zece cazuri, ucigașii rămân nepedepsiți, potrivit UNESCO. Impunitatea duce la mai multe asasinate și este adesea un simptom al agravării unui conflict și al degradării legii și a sistemelor judiciare.

Citește și: Radu Paraschivescu: Nu mă car din țară. Cerul este plumburiu 100%

Parlamentul European a pledat în mod repetat pentru libertatea presei și pluralismul mass-media în UE și nu numai. În noiembrie 2021, Parlamentul a adoptat o rezoluție privind întărirea libertății mass-media și a pluralismului în UE, solicitând noi reguli pentru a proteja jurnaliştii de abuzuri. Pe 3 mai 2022, Parlamentul a lansat cea de-a doua ediție a Premiului Daphne Caruana Galizia pentru jurnalism, în memoria jurnalistei malteze ucise într-un atac cu bombă în 2017. Acest premiu recompensează jurnalismul de înaltă ținută care reflectă valorile UE.

Libertatea presei este supusă presiunilor în Europa și în întreaga lume. Aflați cum sprijină Parlamentul European munca jurnaliștilor

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată. Ce i se reproșează | Revista 22

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată, joi, într-un...