Campanie de Crăciun: 7 suflete sub un acoperiş spart. Viaţa la limita de supravieţuire

Data:

Nu au apă, nu au curent, prin acoperişul vechi le plouă în casă şi de abia se vor descurca în timpul iernii cu lemnele pentru foc şi cu alimentele.

Familia Măcinoi din satul Pietriş trăieşte cu grija zilei de mâine, însă se asigură că cei patru copii urmează şcoala şi primesc educaţia necesară vârstei lor. 

Ziarul de Iaşi încearcă să le ofere toate cele necesare prin Campania de Crăciun şi speră că cititorii vor contribui la ajutorul dat acestei familii.

Într-o casă cu doar două camere locuiesc 7 persoane: mama (Somna Măcinoi), tatăl (Brighiu Neculai), bunica şi cei patru copii (Cristian, David Ionuţ, Dragoş Ştefan, Gabriel Vlad). Trei dintre băieţi sunt încă la şcoală, în clasele I, a II-a şi a VI-a. Cel mare a terminat gimnaziul, însă nu a mai avut posibilitatea de a continua, chiar dacă şi-a dorit să meargă la liceu.

Citește și: Campanie de Crăciun Ziarul de Iași. Haideţi să-i scoatem din iarnă pe prichindeii din Pietriş!

Fără ajutor social

Singurele venituri ale familiei Măcinoi sunt alocaţiile copiilor şi ceea ce câştigă din munca la zi. Părinţii pleacă în fiecare an să lucreze la ferma din Vereşti, la tăiat, la curăţat via sau la săpat.

Primăvara, vara şi toamna încearcă să aibă un venit din munca la fermă, însă e un câştig de moment, nu unul stabil. În plus, din venitul pe care îl obţin acolo, plătesc o maşină care îi duce şi îi aduce zilnic.

Pentru a se putea descurca în ceea ce priveşte cheltuielile, l-au luat la fermă şi pe băiatul din clasa a VI-a la muncă şi din această cauză a rămas repetent. Ajutorul dat părinţilor l-a costat un an de şcoală, pentru că el ar fi trebuit să fie acum în clasa a VII-a, alături de colegii lui.

În mod normal, o familie într-o asemenea situaţie dificilă ar fi trebuit să primească ajutor social de la Primărie. Însă, faptul că au fost plecaţi la fermă şi au încercat să îşi facă un rost în viaţă, i-a costat refuzul Primăriei, care a considerat că nu au nevoie de ajutor social.

Mai multe detalii despre situația familiei Măcinoi și despre campania Ziarului de Iași, aici.

Cum putem să îi ajutăm

Cei care doresc să sprijine această campanie, cu orice sumă de bani, fie ea mai mică sau mai mare, sunt aşteptaţi la sediul redacţiei, bd. Nicolae Iorga nr. 35 (vizavi de Gara Internaţională).

Mai multe detalii, la telefon 0232/271.271.

La acelaşi număr, firmele pot obţine detalii despre contracte de sponsorizare, care sunt necesare în aceste situaţii şi care pot fi transmise, la cerere, şi prin fax sau email.

Totodată, şcoala coordonatoare a deschis un cont bancar special pentru această campanie.

Titularul este „Şcoala Gimnazială Dolheşti”, cod fiscal 17150231, cont RO02BRDE240SV65862922400, deschis la BRD, agenţia ANASTASIE PANU IAŞI. 

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Sunt vizate fraude cu fonduri destinate pregătirii tinerilor

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Biroul din Cluj-Napoca...

Cristian Moş, fondator al USR Timiș și vicepreședinte al CJ, va candida ca independent la Primăria Timişoara

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Cristian Moş, unul dintre...

Încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Cluj | Monitorul de Cluj

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat, joi, începerea...

Furt cu roaba pe șantierul Autostrăzii Sibiu – Pitești, sub privirile muncitorilor | Argeșul Online

Furt cu roaba pe șantierul Autostrăzii Sibiu – Pitești....