De peste 30 de ani fața municipiului Câmpulung Muscel a rămas aproape neschimbată. Câmpulungenii așteaptă, ca în majoritatea orașelor care își trăiesc agonia postcomunistă, să pice de undeva din cer o soluție salvatoare.
De numele municipiului Câmpulung Muscel din județul Argeș se leagă o seamă de personalități care fie s-au născut aici, fie și-au desăvârșit cariera în fostul târg a cărui arhitectură veche de sute de ani din inima urbei dă seama de aplecarea către frumos a multor familii înstărite, unele dintre ele boierești.
Citește și: 3 motive pentru care generalii români au doctorate și cei din NATO nu
Istoria orașului îi reține, printre alții, pe Tudor Mușatescu, Ion Barbu, Dinicu Golescu (al cărui nume îl poartă unul dintre liceele localității), Alexandru Davila, Theodor Aman, Constantin D. Aricescu, Petre Țuțea și multe alte personalități în special din domeniul artelor.
Câmpulung Muscel a fost unul din sutele de orașe puternic industrializate ale României comuniste. Uzina producătoare de automobile de teren Aro, Combinatul de ciment și Combinatul de fire și fibre sintetice, acesta din urmă construit la ordinul Elenei Ceaușescu, au extins orașul cu binecunoscutele blocuri comuniste. Doar uzina Aro avea la un moment dat aproape 15.000 de angajați. Mulți dintre aceștia erau navetiști din localități rurale, unele foarte îndepărtate.
Citiți reportajul integral pe Deutsche Welle
Citiți și