Cât de teamă le mai este europenilor de un conflict nuclear

Data:

Europenii și-au îmbunătățit percepția despre SUA și Uniunea Europeană și sunt dispuși să susțină Ucraina într-o măsură mai mare decât acum câteva luni. Este concluzia unui raport bazat pe un sondaj efectuat de Consiliul European pentru Relații Externe (ECFR).

Totuși, situația este volatilă, iar problemele legate de costul vieții tot mai ridicat ar putea să schimbe acest tablou în doar câteva luni, atenționează experții care au realizat studiul. Nu în ultimul rând, autorii studiului arată că România și Italia ar fi „verigile slabe”, chiar dacă și aici s-a îmbunătățit percepția. 

Raportul dezvăluie că, la un an de la izbucnirea războiului în Ucraina, diferențele de opinie din coaliția occidentală nu au crescut, ci au scăzut, și că multe partide politice de stânga și de dreapta sunt acum aparent unite în ceea ce privește susținerea Kievului și lupta armatei ucrainene pentru a-și recupera teritoriul pierdut.

Citește și: Curtea Europeană de Justiție, chemată să spună dacă românii și bulgarii lăsați în afara spațiului Schengen sunt discriminați

Acest lucru arată că opinia publică din Europa nu mai preferă încheierea rapidă a războiului, cu costul unor pierderi teritoriale pentru Kiev, și că percepțiile despre Rusia au devenit mai dure, în medie 66% dintre respondenții din cele zece țări europene participante la sondaj considerând acum că Moscova este un „adversar” sau un „rival” al țării lor.

De asemenea, 40% dintre aceștia cred că Rusia este mai slabă acum decât era înainte de lansarea „operațiunii speciale” din februarie 2022 (doar 13% dintre respondenți o consideră mai puternică).

Continuarea în Sun Media.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tânără reținută după ce a furat banii părinților și i-a înlocuit cu bancnote false

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești –...

Guvernul dă pensiile înainte de Paști. Care e capcana pentru lun viitoare | Săptămâna Online

Guvernul dă pensiile înainte de Paști, a decis Executivul...

Iohannis printre favoriții pentru funcția de președinte al Comisiei Europene | Politico

Iohannis printre favoriții pentru funcția de președinte al Comisiei...

Una din trei mame minore a rămas gravidă la 15 ani

Una din trei mame minore a rămas însărcinată pentru...