Caz unic în România. O comună din Iași, paralizată la ordinul PNL, pentru că oamenii au votat un primar USR

Data:

La Mircești, în județul Iași, este conflict total: șase consilieri PNL și viceprimarul de la PSD l-au lăsat pe primarul USR fără buget. Nu s-au prezentat în serie la ședințele de vot, iar primarul a cerut încetarea mandatelor acestora, aprobată în Consiliul Local (CL).

Cazul a ajuns la Prefectură și a fost atacat în contencios. Până la rezolvarea juridică a conflictului, activitatea este blocată.

Lipsa bugetului local afectează toate investițiile în derulare dar și pe cele viitoare, precum și două credite, indemnizațiile persoanelor cu handicap și ale însoțitorilor și salariile angajaților Primăriei. Se merge pe avarie, primarul este disperat.

Totul a pornit de la fostul primar, Petre Antăluț, puternic susținut de președintele Consiliului Județean. „Costel Alexe a promis că nu-mi termin mandatul dacă nu-l iau viceprimar pe Antăluț. Am refuzat, acestea sunt consecințele”, spune primarul Leon Bălteanu.

Citește articolul integral pe Reporteris.ro

Citește și: ONG-urile îl vor pe Dănileț la Curtea Constituțională

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...