Ce asemănare este între terminalul de pasageri de la Iași și podul suspendat de la Brăila

Data:

Scandalul provocat în jurul terminalului de pasageri T4 pare să-și fi terminat muniția. Rămâne ca instituții precum Curtea de Conturi sau instanța de judecată să descâlcească ițele – pentru că, pe de o parte, legislația destul de stufoasă a achizițiilor publice poate fi interpretată în fel și chip de cei care nu sunt experți în domeniu, iar, pe de altă parte, nici fum nu iese fără foc.

Inspectorii Camerei de Conturi Iași sunt deja la aerogară, în misiunea obișnuită de documentare care de regulă să întâmplă o dată pe an. Pe lângă concluzia lor, o eventuală plângere la parchet sau la instanță nu va mai putea fi semnată cu pseudonim sau depusă în anonimat.

Citește și: Un drum județean care a ajuns să coste un milion de euro pe km începe deja să crape

Amintim că reproșul adus autorității contractante, adică șefilor Aeroportului Iași, este înlocuirea structurii metalice a viitorului terminal de pasageri cu o structură din beton prefabricat. Așa cum am relatat, procedura de licitație s-a derulat după „rețeta” din studiul de fezabilitate, respectiv pe ideea construirii pe stâlpi și grinzi metalice. Toate cele trei oferte au fost evaluate după acest criteriu, iar departajarea s-a făcut după componenta financiară. Anunțul de desemnare a câștigătorului licitației nu a fost contestat.

Continuarea, în Ziarul de Iași!

Sursă foto: ziaruldeiasi.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ipocrizie în prag de alegeri! Discurs schimbat la 180 de grade al șefului PNL Brăila

Ipocrizie în prag de alegeri! Discurs schimbat la 180...

Sondajul RTV în care opțiunile de vot depășesc 100%. Ironii pe rețelele de socializare | Aktual24

Sondajul RTV, realizat de de Sociopol, institut patronat de...