miercuri, 25 mai 2022
AcasăÎn lumeInternaționalCe forțe militare a desfășurat Rusia în contextul tensiunilor cu Ucraina. Cum...

Ce forțe militare a desfășurat Rusia în contextul tensiunilor cu Ucraina. Cum răspunde Occidentul

Moscova își extinde capabilitățile militare pentru un potențial atac asupra Ucrainei, mobilizând trupe până la 6.400 de kilometri distanță pentru a ajunge la granițele Ucrainei, pe măsură ce negocierile cu Occidentul se află într-un impas, relatează The Guardian.

Șase nave rusești de debarcare capabile să transporte tancuri, trupe și alte vehicule militare au pornit săptămâna trecută către Marea Mediterană. Desfășurarea de forțe navale ale Rusiei ar putea întări ideea unui atac rusesc dacă navele vor ajunge la coasta de sud a Ucrainei și dacă Vladimir Putin va decide să ordone un atac.

Serviciile de informații militare ale Ucrainei au susținut că Rusia angajează mercenari și îi aprovizionează pe insurgenții din regiunile Donețk și Lugansk cu combustibil, tancuri și artilerie autopropulsată, pentru pregătirea unei potențiale revolte.

Citiți articolul integral pe G4Media.ro

Citiți și: Între speranță, fugă și pregătiri de război. Cum se pregătesc localnicii din orașul Harkiv, de lângă granița cu Rusia, pentru necunoscut

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE