Ce se întâmplă cu creditele ipotecare și în valută ale românilor

Data:

Potrivit, Europa Liberă România, de-a lungul timpului, BNR și-a menținut atitudinea rezervată față de creditele ipotecare și a încercat să le descurajeze indiferent de rata inflației.

„Dat fiindcă în România activitatea asta investițională în active imobiliare are o lungă tradiție și lumea vrea să câștige bani din chestia asta, nu inflația, nu acest episod de inflație și de creștere a dobânzii ne face să ne gândim că activitatea aceasta trebuie descurajată.”, a declarat pentru Europa Liberă România, Valentin Lazea, economist șef al BNR.

Situația actuală este diferită de criza din 2008-2009, când amplificarea unor astfel de activități imobiliare i-a dus pe mulți să investească cu scopuri speculative. Atunci, potrivit lui Lazea, băncile s-au trezit la un moment dat cu o „grămadă de credite neperformante și cu o grămadă de active, de imobile în portofoliul lor, al băncilor, de care ele nu știu cum să scape pentru că activitatea lor nu e legată de valorificarea de imobile”.

Citește articolul integral în Europa Liberă România!

Vă recomandăm să citiți și: UPDATE: Dosarul Revoluției, în care Ion Iliescu este acuzat de crime contra umanității, se întoarce la Parchetul Militar (presshub.ro)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related