duminică, 29 mai 2022
AcasăLa ziEconomieCe se întâmplă cu creditele ipotecare și în valută ale românilor

Ce se întâmplă cu creditele ipotecare și în valută ale românilor

Potrivit, Europa Liberă România, de-a lungul timpului, BNR și-a menținut atitudinea rezervată față de creditele ipotecare și a încercat să le descurajeze indiferent de rata inflației.

„Dat fiindcă în România activitatea asta investițională în active imobiliare are o lungă tradiție și lumea vrea să câștige bani din chestia asta, nu inflația, nu acest episod de inflație și de creștere a dobânzii ne face să ne gândim că activitatea aceasta trebuie descurajată.”, a declarat pentru Europa Liberă România, Valentin Lazea, economist șef al BNR.

Situația actuală este diferită de criza din 2008-2009, când amplificarea unor astfel de activități imobiliare i-a dus pe mulți să investească cu scopuri speculative. Atunci, potrivit lui Lazea, băncile s-au trezit la un moment dat cu o „grămadă de credite neperformante și cu o grămadă de active, de imobile în portofoliul lor, al băncilor, de care ele nu știu cum să scape pentru că activitatea lor nu e legată de valorificarea de imobile”.

Citește articolul integral în Europa Liberă România!

Vă recomandăm să citiți și: UPDATE: Dosarul Revoluției, în care Ion Iliescu este acuzat de crime contra umanității, se întoarce la Parchetul Militar (presshub.ro)

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE