Ce se întâmplă cu USR. „Barna şi-ar freca mâinile de bucurie ca Cioloş să plece”

Data:

În USR s-a ajuns la un aparent punct de inflexiune în care aşa-numita „Team Barna” este pusă să aleagă între a ceda parte din puterea internă lui Cioloş şi echipei sale şi demisia acestuia, cu toate riscurile ce decurg de aici, inclusiv riscul scindării partidului, scrie Epoch Times România.

Dacian Cioloş a cerut să se dea un vot luni în Biroul Naţional al partidului pe un set de reforme care ar echilibra balanţa puterii în partid, avertizând că dacă propunerile sale sunt respinse, el va demisiona.

Ce înseamnă însă votul? Dacă Biroul Naţional accepta propunerile lui Cioloş, acest lucru ar echivala cu renunţarea la puterea absolută a echipei Barna.

Mai exact, chiar de la alegerea sa în funcţia de preşedinte, Dacian Cioloş a fost transformat într-un preşedinte decorativ, cu putere de decizie zero, căci în Biroul Naţional, structura de conducere a partidului, Barna are 14 voturi iar el, Cioloş, şi respectiv PLUS, doar 11.

Mai mult, Secretariatul General al partidului este controlat de Barna, prin secretarul general, fostul deputat Marussi, un fidel al fostului lider USR. În consecinţă, devenit preşedinte fără nicio putere, Cioloş forţează o schimbare.

Schimbarea îi este vitală întrucât în prezent în USR are loc o epurare masivă, mai exact, membrii PLUS sunt înlăturaţi pe capete din filiale, astfel încât echipa Barna să aibă controlul absolut.

Gestul de joi al lui Cioloş, politician considerat de apropiaţii săi drept o persoană de o prudenţă împinsă uneori până la exasperare – a surprins pe mulţi, dar era, se pare, inevitabil.

Cum oamenii săi sunt excluşi, iar el nu poate face nimic pentru a-i ajuta căci nu poate influenţa deciziile din Biroul Naţional, Cioloş riscă, dacă mai acceptă mult situaţia, să rămână efectiv fără susţinători. Mulţi dintre cei de la USR nu l-au vrut niciodată, iar PLUS-iştii nu îl vor ierta dacă nu face nimic să-i ajute când sunt excluşi sau sancţionaţi pe capete.

Analiza integrală, în Epoch Times România!

Citește și: Crește numărul deceselor și al pacienților care au nevoie de terpie intensivă (presshub.ro)

spot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Scandal uriaș la construcția terminalului 4 (T4) de la Aeroportul Iași

Suspiciuni uriașe la un contract de 70 milioane de euro. La construcția terminalului 4 de pasageri (T4) de la Aeroportul Iași, a fost schimbat materialul din care va fi realizată structura. În licitație, prin caietul de sarcini s-au solicitat stâlpi și grinzi metalice, iar acum construcția se face cu stâlpi și grinzi din beton armat.

Seceta a redus producția de porumb la jumătate. Cea mai mică recoltă din ultimii ani, în România

În acest an, România va înregistra cea mai mică producţie de porumb din ultimii 15 ani. Seceta pedologică a redus recolta cu aproximativ 40%-50% faţă de anii trecuţi, susține ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

Cea mai inutilă investiţie publică din ţară. Împlineşte 10 ani şi nu a funcționat deloc

„Telescaunul ruşinii” de la Ciric va împlini, anul viitor, 10 ani de la punerea în funcţiune, fiind utilizat doar pentru o perioadă de aproape 3 ani. Una dintre cele mai inutile investiţii din ţară a costat bugetul european 1,5 milioane euro, iar încasările Primăriei de pe urma exploatării telescaunului sfidează ridicolul: 10.600 euro. 

VIDEO Incendiu puternic într-un bloc din Oradea. Locatari scoși de pompieri pe ferestre

Zece persoane au fost evacuate duminică de pompierii orădeni...