Cei trei piloni pe care se bazează „prietenia” dintre Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă

Data:

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, liderii principalelor partide care compun coaliția de guvernare, se susțin unul pe altul de mai mult timp. Pe ce se bazează această „prietenie” și care este viitorul celor doi?

O prietenie trainică, dictată de interese reciproc avantajoase, pare că s-a cimentat între liderii PSD și PNL. Marcel Ciolacu, tot mai nervos în ultima perioadă pe tema rocadei premierilor, a dezvăluit că „vorbește des la telefon” și se „consultă permanent” cu premierul Nicolae Ciucă. Alături de acesta, își face planuri pe termen lung.

Citește și: Surpriză în alegerea candidatului USR la Primăria Iași. Luptele din filiala ieşeană, tranşate la Bucureşti

Apele sunt departe de a fi liniștite în interiorul Partidului Național Liberal. După ce pierde funcția de premier, Nicolae Ciucă s-ar putea trezi cu preșul tras de sub picioare chiar de către proprii colegi. Scenariu pe care nici Ciolacu nu îl poate ignora.

Așa că liderul PSD își dorește ca „perioada neagră din PNL să se încheie” și să se intre într-o „zonă de construcție”. Una care, spre binele lui, al coaliției și al „stabilității”, noua mantră politică, ar fi bine să aibă loc alături de PSD. Căci altfel și scaunul lui liderului PSD s-ar putea clătina.

Ce interese au Ciolacu și Ciucă pentru funcționarea tandemului

Astfe, cei doi șefi ai Coaliției de guvernare au ajuns să depindă unul de altul. Așa se explică de ce, nu doar că nu s-au atacat reciproc, dar s-au purtat cu mănuși unul cu altul în mai toate momentele tensionate din coaliție. Trei motive pentru care relația dintre cei doi, în ciuda atacurilor dintre PSD și PNL, funcționează.

Continuarea, în Europa Liberă!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Facebook Curtea de Conturi a României)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Încercare de dezbinare a cadrelor didactice. Profesorii, hotărâți să nu cedeze. Greva continuă

Liderii de sindicat din învățământ au anunțat miercuri seara...

Revolta supraviețuirii prin educație

Guvernanții României au supus, vreme de trei decenii, această...