Cercetător român la NASA despre noua Terra: „Am putea găsi viață și mai aproape de atât”

Data:

NASA a anunțat recent descoperirea unei noi exoplanete, numită TOI 700 e, care ar putea găzdui viață. Aceasta este mai mică decât Pământul și se află la o distanță de 100 de ani lumină de sistemul nostru solar.

Ce o face specială este faptul că se află în zona locuibilă a stelei sale, ceea ce înseamnă că condițiile de pe planetă ar putea fi potrivite pentru viață.

Diana Dragomir, astrobiolog la Universitatea New Mexico din Albuquerque și cercetător la NASA, a explicat că, deși este prea devreme pentru a ști cu certitudine dacă există viață pe această planetă, descoperirea este emoționantă, deoarece este una dintre cele mai apropiate exoplanete de Pământ care ar putea susține viața.

NASA a anunțat recent descoperirea unei noi exoplante, adică o planetă dintr-un alt sistem solar decât al nostru. Aceasta e ceva mai mică decât Terra, iar ceea ce o face cu adevărat specială este, spun specialiștii americani, că ar putea găzdui viață. Denumită TOI 700 e, exoplaneta se află la 100 de ani lumină depărtare de sistemul nostru solar.

Citește și: Casa Miței Biciclista. De la abandon la „stabiliment creativ”

Românca Diana Dragomir lucrează cu NASA și e expert în exoplanete. Ea și echipele sale au descoperit mai multe exoplanete, numărul lor fiind de circa 30. Numai în ultimii ani, cercetătoarea a descoperit trei exoplanete, iar experții coordonaţi de ea au descoperit alte câteva.

„Noua exoplanetă face parte dintr-un un sistem care se știa inițial că are trei planete, descoperite de telescopul TESS, iar TOI 700 este a patra. De fapt, ea e un pic mai mică decât celelalte, iar raportat la Terra ar avea cam 90%.

De regulă, ne dorim să descoperim planete de mărimea Pământului pentru că, dacă sunt prea mari, nu suntem siguri că pot susține viața. Această planetă se află în zona unde s-ar putea găsi apă în stare lichidă, în acel sistem. E important de menționat că steaua în jurul căreia se învârte e o stea mică față de soare, mică și roșie”, explică Diana Dragomir.

Continuarea în Sun Media


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...