miercuri, 8 decembrie 2021
AcasăLa ziActualitateCererea de locuințe în Iași a crescut cu 60%. Cum arată piața...

Cererea de locuințe în Iași a crescut cu 60%. Cum arată piața imobiliară comparativ cu București și Cluj-Napoca

În ultimii 6 ani, prețurile apartamentelor din Iași, în special al celor noi, a luat-o în sus. Pentru zona centrală și pentru Copou, creșterea pare a fi de nestăvilit, iar metrul pătrat s-a dus de la aproximativ 1.200 de euro, acum câțiva ani, la peste 2.000 de euro. Există chiar și imobile cu apartamente ce se vând cu 3.000 de euro/mp.

„Sunt zonele cele mai căutate pentru investiții, se construiește puțin acolo și cererea mare produce un preț foarte mare”, spun specialiștii. Ca preț mediu, la Iași, ceea ce valora sub 870 euro/mp în urmă cu 4-5 ani, acum referința este la 1.140 euro/mp. Majorarea prețurilor în 6 ani este de peste 30%, pe medie, și tendința este crescătoare.

„Sunt doar două orașe în țară cu majorare a cererii de 60% în 6 ani: Iași și Brașov. Media creșterii cererii naționale în perioada de referință este de 30%”, spune Emilian Tarcan, proprietar al agenției imobiliare Casa Albă.

Citiți articolul integral pe Reporteris.ro

Citiți și

Jenant: ANFP a somat Primăria Iași să o îndepărteze din funcție pe șefa PUZ-urilor pentru că nu are studiile necesare

ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE