„Chipurile solidarităţii europene”, campanie a Reprezentanţei Comisiei Europene în România, de Ziua Europei

Data:

Reprezentanţa Comisiei Europene în România a lansat, în preajma Zilei Europei, celebrată la 9 mai, campania de comunicare „Chipurile solidarităţii europene”.

Campania are loc în contextul aniversării semnării „Declaraţiei Schuman” la 9 mai 1950, şi va consta într-o expoziţie de fotografii ale unor fotojurnalişti (Bogdan Buda, Alex Nicodim, Sabin Cirstoveanu, Adriana Neagoe, Paul Ursachi, Ilona Andrei, Casian Mitu, Silviu Filip, George Călin, Octav Ganea) ce documentează solidaritatea românilor cu persoanele care au părăsit Ucraina în urma invaziei ruse, grija şi căldura cu care cetăţenii ucraneni au fost primiţi de români în oraşele de graniţă, în centrele de refugiaţi şi în casele lor.

„În urmă cu 15 ani, România a devenit membră a Uniunii Europene, parte a proiectului de pace şi solidaritate menit să vindece Europa de rănile războiului şi să construiască, împreună, un viitor mai bun. Astăzi, solidaritatea cu Ucraina se află în centrul acţiunilor noastre”, a declarat Ramona Chiriac, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Campania se va desfăşura timp de o lună, iar poveştile spuse prin intermediul fotografiilor vor putea fi urmărite de publicul larg atât în diferite spaţii de tip outdoor, la metrou, Aeroportul Otopeni (Henri Coandă) din Bucureşti, dar şi în mediul online, pe website-ul şi pe conturile Reprezentanței de pe reţelele sociale: Facebook, Instagram, Twitter, YouTube.

„Ziua Europei aniversează semnarea unui plan ambiţios de asigurare a păcii pe termen lung în Europa postbelică, care este considerat începutul a ceea ce reprezintă acum Uniunea Europeană. Importanţa eforturilor pentru pace în Europa este cu atât mai evidentă acum, când subliniem unitatea şi solidaritatea noastră cu Ucraina”, a transmis Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

În luna mai, instituţiile Uniunii Europene (UE) invită publicul larg să participe la o gamă largă de activităţi online şi la faţa locului în toate statele membre ale UE, precum şi la sediile instituţiilor UE din Bruxelles, Luxemburg şi Strasbourg.

Puteți vedea AICI activităţile oferite online şi la faţa locului care vor avea loc în întreaga Europă cu ocazia Zilei Europei.

Citește și: VIDEO Zelenski, mesaj cu ocazia Zilei Victoriei împotriva nazismului: „Răul s-a întors. Din nou!”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

1 COMENTARIU

  1. Ce rani ale razboiului vindecati voi , maimutelor cooperatiste? Un razboi care a schimbat lumea asa cum v-a convenit la un moment dat si salutati,acum, un razboi (prin vestiare) care va vine ca o manusa! A dracului ipocrizie, a ajuns sa fie considerata ca o virtute!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Scandal uriaș la construcția terminalului 4 (T4) de la Aeroportul Iași

Suspiciuni uriașe la un contract de 70 milioane de euro. La construcția terminalului 4 de pasageri (T4) de la Aeroportul Iași, a fost schimbat materialul din care va fi realizată structura. În licitație, prin caietul de sarcini s-au solicitat stâlpi și grinzi metalice, iar acum construcția se face cu stâlpi și grinzi din beton armat.

Seceta a redus producția de porumb la jumătate. Cea mai mică recoltă din ultimii ani, în România

În acest an, România va înregistra cea mai mică producţie de porumb din ultimii 15 ani. Seceta pedologică a redus recolta cu aproximativ 40%-50% faţă de anii trecuţi, susține ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

Cea mai inutilă investiţie publică din ţară. Împlineşte 10 ani şi nu a funcționat deloc

„Telescaunul ruşinii” de la Ciric va împlini, anul viitor, 10 ani de la punerea în funcţiune, fiind utilizat doar pentru o perioadă de aproape 3 ani. Una dintre cele mai inutile investiţii din ţară a costat bugetul european 1,5 milioane euro, iar încasările Primăriei de pe urma exploatării telescaunului sfidează ridicolul: 10.600 euro. 

VIDEO Incendiu puternic într-un bloc din Oradea. Locatari scoși de pompieri pe ferestre

Zece persoane au fost evacuate duminică de pompierii orădeni...